(F.v.)Professor Derrick Swartz - Vice Chancellor NMMU, Mr Greg Davids - Wärtsilä Business Development Partner i Africa, Ms Itumeleng Pooe - SAMSA Senior Manager Marine Tourism & Leisure, Professor Dalenca Pottas - Acting Dean, Faculty of Engineering NMMU og Mr Odwa Mtati - SAIMI Project Manager. Foto: Wärtsilä

Wärtsilä donerer motor til afrikansk maritim sektor

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Et viktig initiativ av Wärtsilä for å støtte og stimulere den maritime økonomien i Sør-Afrika, er realisert med levering av en avansert Wärtsilä 20 motor.

Motoren har blitt donert av Wärtsilä til Nelson Mandela Metropolitan University ( NMMU ) , og vil bli brukt til å legge til rette for undervisning innenfor universitetets School of Engineering. Donasjonen er en del av et langsiktig sponsorsamarbeid med NMMU og South African International Maritime Institute (SAIMI).

Den offisielle overleveringen fant sted under African Maritime Domain (AMD) Conference i november, men selve leveransen av 11 tonn-motoren er nå gjennomført. Motoren vil gi studentene førstehåndserfaring med den siste utviklingen i skipsmotordesign og teknologi.

Professor Dalenca Pottas ved NMMU School of Engineering kommenterte:

– NMMU forretningsstrategi i det neste tiåret og utover er å utvikle vår marineutdanning og opplæring, samt våre forsknings- og engasjementsprogram, og til oppskalere vår strategiske støtte for denne betydningsfulle sektoren. Vi er stolte og glade for å donere denne motoren, en 8- sylinder i rekken av Wärtsilä 20, til NMMU . Ved å gjøre denne motoren tilgjengelig som midtpunktet i skolens treningsanlegg bekrefter vi vår forpliktelse til å utvide kunnskapsgrunnlaget for fremtidige maritime spesialister, som igjen vil gagne industrien som helhet , sier Aaron Bresnahan , Vice President , Sales , Wärtsilä Ship Power.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=sM3Ud-OP6Zg&feature=youtu.be[/embed]