Illustrasjonsfoto: Simsea AS

Kystverket tildeler Simsea nytt modelleringsoppdrag

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I forbindelse med utarbeidelse av ny hovedled inn til Fredrikstad og Borregård Fabrikker i Sarpsborg har Kystverket tildelt Simsea oppdraget med å modellere og simulere den nye farleden slik den vil se ut etter utdypning og med ny merking. Simsea skal også produsere en animert video som viser forbedringene i den nye farleden.

- Dette er det andre modelleringsoppdraget Simsea har blitt tildelt av Kystverket på denne typen farledsendringer. Vi skal levere et lignende oppdrag for Herldafjorden via De Neue og Skjelangersundet nå i mai. Å kunne gjennomføre en slik modelleringsjobb internt gjør at vi er svært konkurransedyktige på både pris og leveringstid. Det er godt å se at vår satsning på tung kompetanse innen modellering nå blir anerkjent og vi takker Kystverket for tilliten, sier CEO A. Rune Johansen i Simsea.

Oppdraget innebærer modellering av seilingsområder, merking og skip som skal brukes til testing av planene. Den nye farleden skal kunne ta i mot både cruisefartøy og tankere av en viss størrelse. Modellene som blir utviklet hos Simsea benyttes til testing av farleden i fullskala simulator. Her vil Kystverkets loser og navigatører få en realistisk gjennomkjøring av farleden.

- Muligheten som finnes i forhold til modellering og simulator er uendelige. Framtiden for denne type oppdrag ligger ikke bare i muligheten til å modellere komponenter og se disse i 3D, men også muligheten til å gjennomføre et oppdrag, både over og under vann, sier Johansen.

Farleden skal være klar til testing i løpet av juni.