Kongsberg Maritime innfører ny applikasjon for sikker ekstern tilgang

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kongsberg Maritime reduserer sårbarheten for cyberangrep ved å innføre en applikasjon for sikker ekstern tilgang fra Netop. I tillegg til økt sikkerhet bidrar løsningen også til økt effektivitet og produktivitet.

Kongsberg Maritime i Norge, som leverer navigasjons-, automasjons-, opplærings- og sikkerhetssystemer for maritim transport og offshorefartøyer, implementere nå Netop Remote Control Software for å etablere en sikker, ekstern tilgang til alle fartøy med Kongs berg Maritime-installasjoner.

Ved å bruke eksisterende satellittforbindelser, skaper Netops nye teknologi, SecureM2M, en sikker tunnel inn i Kongsberg Maritimes nettverksenheter, og gjør det enklere å tilby ekstern støtte, feilsøking, klargjøring og ressursovervåking uten å eksponere systemene for det offentlige Internett. En grunnleggende sårbarhetsrisiko for hackerangrep fjernes ved å eliminere behovet for åpne porter og offentlige IP-adresser. Behovet for å konfigurere og vedlikeholde VPN for å få tilgang til enheter eller gi ekstern tilgang, blir også fjernet med denne nye løsningen.

«Sikkerhet er selvsagt viktig for oss. Med dette nye og banebrytende sikre programmet fra Netop for ekstern tilgang, redusere vi sårbarheten for nettangrep mot skip med Kongsberg Maritime-installasjoner», sier Erik Ellingsen, produktsjef, Fleet Management i Kongsberg Maritime. «Med få besetningsmedlemmer med IT-ferdigheter om bord på de fleste fartø yene, vil denne programvaren også øke effektiviteten og produktiviteten og dermed også kundetilfredsheten. I dag må vi håndtere problemer over telefon, eller sende ut en tekniker på stedet. Fremover kan problemløsning på fartøy håndteres direkte fra land, helt uten geografiske begrensninger for våre supportteknikere.»

«Med et økende antall nettangrep mot enhver enhet som er koblet til Internett, er vi svært glade for å levere vår nye SecureM2M-løsning til Kongsberg Maritime», sier Kurt Bager, administrerende direktør i Netop. «Høy sikkerhet, enkel fjerntilgang til ubetjente enheter kombinert med reduserte kostnader og muligheten for å gi god støtte til kundene, er en veldig spennende kombinasjon for mange av kundene våre.»