Salt Ship Design designer ny ‘Voyager’

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rederiet Voyager Fishing Company Ltd i Kilkeel, Nord-Irland, har kontrahert ny pelagisk snurper/ tråler med design fra Salt Ship Design.

Nye Voyager blir 86,4 m lang og 17,8 m bred og skal bygges ved Karstensens Skibsværft A/S i Skagen, Danmark. Fartøyet skal leveres fra verftet i august 2017.

Voyager Fishing Company har jobbet tett med Salt i et halvt års tid for å utvikle et fartøy som er optimalt for kvotene de har og det området fartøyet skal fiske i. Resultatet er blitt et svært effektivt og moderne fiskefartøy, og har medført at rederiet har kontrahert et stort fiskefartøy med lastekapasitet på over 3200 cum. I løpet av sommeren ble det bestemt at det var Karstensens Skibsværft som fikk oppdraget med å bygge skipet.

Siden oppstarten av Salt har de fleste prosjektene vært offshore relaterte. Med dagens utfordrende offshoremarked er det spesielt gledelig å få kontrakter i et nytt marked. Innen fiskeri og oppdrett er markedet for tiden godt, og disse markedene vil være svært viktige Salt framover.

Salt skal i tillegg til designutvikling levere komplett engineeringspakke til verftet i Skagen. Dette er derfor en veldig viktig kontrakt, både på grunn av nytt marked og fordi det er med å sikre arbeid for Salt sine 75 ansatte utover i 2016.