Arkivfoto: Asle Strønen

Hurtigbåtkonferansen 2016

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hurtigbåtkonferansen 2016 - 20.-21. april

I en samtale med www.skipsrevyen.no minner Ottar J. Aare, direktør i Hurtigbåtforbundet (HRF), om den forestående Hurtigbåtkonferansen. I år ombord på hurtigruteskipet “Finnmarken” en route Bergen - Ålesund.

Det er sikkerhet i et utvidet perspektiv som er tema for Hurtigbåtkonferansen 2016. I løpet av to gode konferansedager belyser man mange av årsakene til ulykker og mange virkemidler for å øke sikkerheten til sjøs.

HRF utfordrer næringen og myndigheter på den menneskelige faktor for trygg og sikker forseiling, og spør hvordan er det i praksis? – Er det for lett å gripe til tekniske virkemidler, kanskje fordi slike tiltak er konkrete og synlige?

- Og hva med ansvar, spør man, når det er oppdragsgiver som legger de økonomiske premissene. Pekuniære straffereaksjoner som følge av forsinkelser og kanselleringer er helt innarbeidet. – Hva gjør dette med sikkerheten og kjenner oppdragsgiverne ansvar for dette?

Årets program er spennende og foredragsholderne er anerkjente kapasiteter innenfor sine fagfelt. Ottar J. Aare forteller at hele programmet ligger tilgjengelig på hrf.no.