HAVYARD 832 L: Det er Fosnavåg-selskapet Havyard Design & Engineerings design Havyard 832 L det færøyiske rederiet Supply Service nå vil bygge.

Nytt Havyard-skip til Færøyene

Havyard Group AS skal levere nok et forsyningsfartøy til det færøyiske rederiet Supply Service Pf.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Herøy-selskapet har signert en kontrakt med Supply Service om levering av et fartøy av design Havyard 832 L til Færøyene og reder Tummas Justinussen. Dette blir det fjerde skipet med Havyard-design som skal leveres til rederiet på Færøyane og det tredje Supply Service-fartøyet som blir bygt ved Havyards verft i Leirvik.
Rederen var også den første som bestilte designet Havyard 832 som har blitt en svært populær serie. Dette er fartøy nummer 14 som blir levert av dette designet.
Forsyningsfartøyet blir levert i juli neste år, og skroget er allerede under produksjon ved verftet i Cemre i Tyrkia. Kontrakten har en verdi på 300 millioner kroner.
Glad for ny finansordning
-Supply Service Pf har utviklet seg til å bli en svært god og viktig kunde for Havyard. Vi håper dette er starten på en lang og god relasjon til Færøyene og den fremtidige oljerelaterte næringen som er i ferd med å bygge seg opp der, sier direktør for forretningsutvikling og salg nybygging i Havyard Group AS; Tor Leif Mongstad.
-Vi i Havyard Group er dessutan veldig glade for at Regjeringen nå vil opprette en eksportfinansieringsordning i statlig regi. Dette gjør det mulig å inngå slike kontrakter også i fremtiden. Med denne ordningen på plass kan næringen nå konsentrere seg om det aller viktigaste, nemlig å skaffe kontrakter som gir arbeid og sikrer sysselsetting, sier Mongstad.
SATSER OFFSHORE
Supply Service er en del av Sjöborg PF-gruppen, et selskap som i sin tid ble bygt opp av Tummas Justinussens far Osmund Justinussen. Familieselskapet har eid nærmere 40 fiskebåter i løpet av like mange år, og på tross av at Færøyene ikke har noe oljeutvinning er det offshorenæringen rederiet Supply Service nå satser tungt på.
Utrustningen av PSV-en blir gjort på Havyard Group AS sitt verft Havyard Ship Technology AS i Leirvik og den nye kontrakta fører også til store leveranser for konsernet sine andre forretningsområder som Havyard Design & Engineering og Havyard Power & Systems. Norwegian Electric Systems, der Havyard Group er medeier, vil levere komplett diesel elektrisk fremdrift til det nye PSV-fartøyet.

Fakta Havyard 832 L
Lengde: 86 m
Bredde: 17.60 m
Fart: 14 knop
Dekkstørrelse: 901 kvadratmeter
Lasteevne: 2500 tonn
Mannskapsplass for 25 personer