Havyard 858 DSV ”Acergy Havila” på sjøprøvetur. Foto: Havyard/Havila

Verdens mest avanserte dykkerskip er på prøvetur

Havyard 858 DSV designet “Acergy Havila” er det mest avanserte dykkerfartøyet (Diving Support Vessel) som noen gang er bygd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skipet er bygges ved Havyard Groups skipsverft Havyard Leirvik i Sogn og verftet utfører denne uken de siste sjøprøvene for skipssystemene ombord. Skipet skal leveres til rederiet, et joint venture mellom Acergy og Havila Shipping I midten av denne måneden. Etter levering vil skipet være til disposisjon for reder for utførlig testing av de avanserte dykkersystemene før skipet settes i operasjon.
“Acergy Havlila” er et spesialbygd skip for undervannsoperasjoner assistert av metningsdykkere. Helt fra begynnelsen har skipet blitt designet for å passe til de avanserte systemene for metningsdykking.
Gjennom design- og byggeprosessen har det vært tett samarbeid mellom designer, skipsverft, leverandøren av dykkersystemene, reder og operatør av skipet. På denne måten har topp kompetanse fra skipsdesign, skipsbygging, marine operasjoner og dykkeroperasjoner blitt utnyttet for å komme fram til det beste totalproduktet.
Gjennom hele prosessen har det blitt gitt høyeste prioritet til å minimalisere risikoen for skade på folk i byggeprosessen og mannskap og dykkere som skal operere skipet.
Resultatet av dette er det mest avanserte og moderne dykkerskipet I verden.
I tillegg til Havyard Leirvik som bygger skipet har flere andre selskap i Havyard Group levert produkt og tjenester til skipet.
Havyard Design har levert design og beregninger.
Havyard Steelcad har levert detail engineering og arbeidstegninger.
Havyard Elektro har levert elektriske system og den elektriske installasjonen.
Havyard Powertec har levert elektroengineering og Havyard IASTM automasjonssystem.
Havyard Ship Services har fulgt opp byggingen av skroget i Tyrkia og vil følge opp skipet i garantiperioden gjennom Havyard Life Cycle PortalTM.

- 400 km av kabler ombord