Fridtjof Erichsen, sales manager i NES. Foto: Norwegian Electric Systems

NES vinner kontrakter for 95 millioner kroner

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norwegian Electric Systems har signert ny, stor kontrakt med verdi på ca 95 millioner kroner.

Norwegian Electric Systems leverer mesteparten av sine leveranser til markedet for OSV og selvgående jack-up fartøy, men med nedgangen i oljeprisene var det viktig for NES å utvide sitt markedsområde til andre segmenter som er mindre sårbare med tanke på oljeprisene.

I fjor solgte NES løsninger til militærfartøy og fiskebåter og nå skal vi levere elektrisk fremdriftssystem til topp moderne bilferger. Fergene er designet av innovative skipsingeniører fra LMG Marin. Disse flotte fergene skal eies og opereres av Tallin Estland. NES` tidligere erfaring er ombyggingen av fergen «Olav Duun» for to år siden, som har vært en stor suksess.

Det er bestilt totalt fire ferger. To skal bygges på verftet Remontowa i Polen, og de to andre på verftet Sefine i Tyrkia. Begge verftene er kjent for sin gode kvalitet på fartøyene de produserer.

– Dette er en kjempekontrakt for NES. Det er første gang vi har solgt til Sefine Shipyard og første gang vi skal samarbeide med Port of Tallinn. Vi har hatt stor konkurranse fra Tyskland og USA på denne leveransen, men NES kunne tilby den beste tekniske løsningen samt konkurransedyktige betingelser. Vi ser frem til å samarbeide med våre nye partnere på denne leveransen til disse bilfergene som vil betjene innbyggerne i Estland i lang tid fremover, sier Fridtjof Erichsen, sales manager i Norwegian Electric Systems.