Havnedriektør Halvard Aglen og en representant for PowerCon foran det nye anlegget. Foto: Kristiansand Havn

Dobbelt landstrømanlegg i Kristiansand

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havnen i Kristiansand har denne uken fått sin andre landstrømscontainer, resultatet av Enovas første utdelingsrunde til landstrømprosjekter tidligere i år. 

-Vi installerte vårt første anlegg, som vi betalte av egen lomme, i oktober 2015. I tillegg har vi frem til nå leid ytterligere ett anlegg, sier havnedirektør Halvard Aglen til skipsrevyen.no.

I Enovas første utdelingsrunde til landstrømprosjekter ble Krisitansand Havn KF tildelt 3 855 000 kr.

Den nye landstrømcontaineren som er levert fra PowerCon gjør det mulig å koble til to fartøyer samtidig, på forskjellig kW, Hz og spenning. Det er hovedsaklig offshore-fartøyer som vil være aktuelle fort tilkobling.

Da Aglen pratet med Skipsrevyen lå det ett offshore-fartøy og en rigg på landstrøm i havnen. I midten av måneden er det ventet at nok en rigg skal innom og koble seg opp.

Både det siste tilskuddet og anlegget som har vært i drift et drøyt år er av den mobile typen. - Mobilitet er en veldig viktig fordel, vi ønsket å komme frem til en fleksibel løsningen, sier Aglen

I disse dager ventes det i spenning på hvem som får søknadene innvilget i den andre tildelingsrunden, resultatet offentliggjøres før jul. Også i denne runden har Kristiansand Havn søkt om støtte, til infrastruktur for landstrøm til cruisehavnen som er under bygging og containerhavnen som vil befinne seg på samme aksen.