Havyard 832 SOV

Havyard bygger serviceskip til vindmøllepark

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havyard Ship Technology AS har skrevet kontrakt med det danske rederiet ESVAGT om design og bygging av nok et Havyard 832 SOV vindmølle serviceskip.

ESVAGT skal bruke skipet i en langtidskontrakt med Dudgeon Ltd. på servicetjenester til Dudgeon vindmøllepark, operert av Statoil, lokalisert utenfor kysten av Storbritannia.

Dette blir det tredje serviceskipet Havyard skal bygge til offshore vindkraftproduksjon og også det tredje til ESVAGT. Dette skipet, som får byggenr. 125 fra Havyard Ship Technology sitt verft i Leirvik i Sogn, skal leveres i september 2016. Det skal da inn i tjeneste for Dudgeon vindmøllepark utenfor kysten av Norfolk i Storbritannia. Denne vindmølleparken er under utbygging av Statoil, Statkraft og Masdar, og vil når den står ferdig i 2017 levere fornybar energi til omtrent 410.000 britiske hjem.

Salgsdirektør i Havyard Design & Solutions, Gisle Vinjevoll Thrane, er godt fornøyd med at satsningen på serviceskip til offshore vindkraftproduksjon nå bærer nye frukter. – Kontrakten på de to første skipene til ESVAGT i fjor sommer, var et gjennombrudd for Havyard i dette markedet, sier Thrane. – Vi var da veldig glade for å etablere samarbeidet med ESVAGT og enda mer fornøyd med at de nå velger oss igjen. Havyard har et sterkt merkenavn på design og bygging av serviceskip til offshore oljeproduksjon og vi er nå i ferd med å etablere oss på skip til markedet for produksjon av fornybar energi også. At vi har produkter til og relasjoner i forskjellige markedssegment er en stor styrke for Havyard og gjør at vi ikke blir så sårbare for svingninger i de enkelte markedene, avslutter salgsdirektør Thrane som er optimistisk til Havyards evne til å sikre seg nye kontrakter framover.