MS «Ross Candies» . Foto: Subsea7
MS «Ross Candies» . Foto: Subsea7

DOF Subsea leier tre Jones Act-skip for USA-oppdrag

Publisert

Det bergensbaserte undervannsoperasjonsselskapet DOF Subsea AS som inngår i DOF-konsernet i Austevoll, er i ferd med å legge USA for sine svømmeføtter. Selskapet satser nå ytterligere og har leiet inn sitt tredje USA-flaggede subseaskip for å ta oppdrag på landets sokler. Foreløpig har DOF Subsea ulike oppdrag og opsjoner for 100 millioner kroner utenfor USA-kysten.

– Jeg er svært fornøyd med at vi nå har leiet inn disse USA-flaggede skipene og dermed kan operere innenfor den amerikanske Jones Act-lovgivningen. Innleie av det siste skipet, MS «Ross Candies» styrker ytterligere vår markedsposisjon i Mexicogolfen, sier konsernsjef Mons S. Aase.

Han ser en klar sammenheng mellom forlengelse av rammeavtaler med stor tilfredshet med kvalitet og service blant kundene.

Etter den nylig inngåtte avtalen om leie av Jones Act-skipet MS «Chloe Candies», er det nå altså gjort en ny avtale med Otto Candies for en fast periode over ett år om leie av MS «Ross Candies». Kontrakten hadde oppstart i midten av mars 2014, og skipet vil bli benyttet til å støtte operasjoner i Nord-Amerika.

Etter en mobiliseringsperiode vil skipet utføre konstruksjons og IMR-prosjekter for ulike kunder, som erstatningsskip for MS «Harway Deep-Sea» som nå er sikret utnyttelse de fem neste månedene.

DOF Subsea Survey & Positionering er blitt tildelt en utvidelse av en eksisterende rammeavtale for to år av Seaway Heavy Lifting, for levering av posisjoneringstjenester ombord på skipene MS «Stanislav Yudin» og MS «Oleg Strashnov».