"Skandi Africa" ble overtatt tidligere i vår. Her ved utrustningskaien til Huisman.

Ordrereserve i DOF-systemet på 64 mrd. kr

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

DOF konsernet i Austevoll har i andre kvartal 2015 oppnådd totale inntekter på NOK 2 778 mill og driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på NOK 976 mill.

Operasjonell EBITDA (ekskl. salgsgevinster) utgjør NOK 838 mill. Driftsresultat (EBIT) utgjør NOK 410 mill og inkluderer nedskrivninger på NOK 262 mill i perioden. Resultat før skatt utgjør NOK 325 mill.

Dette viser tall Skipsrevyen har fått kjennskap til. Regnskapet for annet kvartal og første halvår blir offentliggjort torsdag morgen.

Konsernet har hatt en utnyttelsesgrad på 91 prosent for flåten samlet i kvartalet. For prosjektflåten er det oppnådd en utnyttelsesgrad på 78 prosent.

Konsernet har i andre kvartal solgt fem skip. Hittil i år har konsernet solgt 8 skip og frigjort likviditet tilsvarende NOK 1 150 mill etter nedbetaling av gjeld. Det er tatt levering av ett nybygg i perioden, som startet på en langsiktig kontrakt i mai.

Konsernet har pr. dags dato en kontraktsdekning på 84 prosent i 2015, og total verdi av ordre reserve utgjør NOK 64,4 milliarder inklusiv opsjoner på NOK 33,8 milliarder.