Illustrasjonen viser MEG DP Skids.

PG og Calder sikrer Johan Sverdrup kontrakter

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

PG Flow Solutions (PG) – og det nylig oppkjøpte datterselskapet Calder Ltd – har begge sikret svært viktige kontrakter til Statoil’s Johan Sverdrup-prosjekt i Nordsjøen.

PG skal levere en stor CIP & MEG Injeksjonspakke i løpet av andre kvartal 2016, som inkluderer kjemikalieinjeksjonsenheter bestående av API 675 membranpumper, MEG Injeksjonsenheter med API 674 Triplex stempelpumper og tilhørende kjemikalie-injeksjons kabinetter.

Som en viktig del av PGs løsninger, finnes det en nyutviklet mengdereguleringsventil som uavhengig av varierende brønntrykk injiserer nøyaktige mengder kjemikalier for effektiv produksjon og høy virkningsgrad. – Disse ventilene ble utviklet i nært samarbeid med Statoil for PG’s leveranser til Aasta Hansteen og Mariner-prosjektene, og finner nå sin neste rolle på Johan Sverdrup, forklarer Roy Norum, CEO PG Flow Solutions i en kommentar.

Calder på sin side skal levere en pakke basert på deres anerkjente Borekaks-reinjeseringsløsninger til NOV i det samme tidsbildet. Basis for disse leveransene er Calder CRI-1800 Heavy Duty 1.800 kW frekvensstyrte pumper, som er førende for borekaks-reinjisering og generelle brønnservice oppgaver. Calder har etablert seg som en klar markedsleder for slike løsninger, og Johan Sverdrup føyer seg inn i en lang rekke solide referanser i det globale bildet.

Totalverdien for PG – Calder er i området 85-90millioner kroner og bidrar godt til sysselsettingen ved PGs engineeringmiljø på Hvalstad i Asker kommune, og deres produksjonsanlegg i Sande, i tillegg til Calder sin fabrikk i Worcester utenfor Birmingham i England.

Calders fusjon med PG (1.okt 2015) har skapt et sterkt “pump-power-house” med en samlet omsetning i 2014 rett under 1 milliard norske kroner. Et samlet team på 210 ansatte, hvorav mer enn 100 er ingeniører, representerer en markedsledende kompetansebase for pumpesystemer, med tilhørighet i Asker-, Sande-, Herøy- kommuner i Norge, to lokasjoner i Storbrittania og et datterselskap i Saudi Arabia.

Begge selskapene ble etablert i 1981/82 og ble fort ledende innen sine fokusområder, og er i dag betydelige aktører i det globale markedet for slike løsninger. – PG og Calder komplementerer hverandre svært godt, med lite overlapping av portefølje, og fusjonen er en av de få som det forventes at 1+1 blir mer enn 2 ut av, sier Roy Norum til slutt.