HR-direktør i Havyard Group Frank-Levi Kvalsund (til venstre), styreleder i Forland Shipping Frode Bjørn Forland, rektor Anne de Lange, assisterende rektor, Jan Kåre Greve og faglærer Jarle Borge ved Bergen Maritime Skole ved modellen av «Lewek Inspector»
HR-direktør i Havyard Group Frank-Levi Kvalsund (til venstre), styreleder i Forland Shipping Frode Bjørn Forland, rektor Anne de Lange, assisterende rektor, Jan Kåre Greve og faglærer Jarle Borge ved Bergen Maritime Skole ved modellen av «Lewek Inspector»

Havyard og Forland samarbeider med Bergen Maritime

Havyard Group og Forland Shipping samarbeider med Bergen Maritime Skole om å øke studentenes kunnskap om og interesse for moderne skipsteknologi.

Publisert

Under Karrieredagene 2013 i Grieghallen i Bergen denne uken overleverte Havyard Group og Forland Shipping en modell av skipet de har under bygging ved verftet i Leirvik i Sogn til Bergen Maritime Skole. Skipsmodellen skal, sammen med en pakke av teknisk dokumentasjon, etc. brukes av Bergen Maritime i undervisningen av studentene som studerer maritime fag.

Kunnskap om ny teknologi

Som andre videregående- og høyskoler er det utfordrende for Bergen Maritime å følge med i den teknologiske utviklingen i bransjen de skal utdanne studenter til. De har derfor henvendt seg til maritim industri og rederier for å skaffe seg verktøy som kan hjelpe dem å tilby oppdatert undervisningsmateriell. Havyard og Forland tok utfordringen og skal sammen med Bergen Maritime utvikle en pakke med undervisningsmateriell som tar utgangspunkt i et avansert Havyard 857 subsea fartøy design som nå er under bygging ved Havyards verft i Leirvik i Sogn for Forland Shipping. Modellen er første del av pakken og skal fungere som noe håndfast lærerne kan vise fram når de skal undervise studentene i den nye teknologien. Sammen med pakken med dokumentasjon og annet materiell vil det bli enklere for studentene å ta til seg lærdommen. I tillegg vil modellen av det flotte skipet ta seg godt ut i lokalene til Bergen Maritime Skole.

Kunnskapsrike, motiverte ungdommer utgjør forskjellen

- Vi utvikler avanserte produkt i et høykostland og konkurrerer med hele verden sier Frank-Levi Kvalsund, HR Direktør i Havyard Group. - Skal vi lykkes må vi jobbe smartere og være mer effektive enn de vi konkurrerer mot. En forutsetning for dette er kompetente og motiverte medarbeidere i alle ledd. Derfor satser vi i Havyard stort både på å utvikle kompetansen til våre ansatte og å knytte til oss de flinke talentene som kommer fra utdanningsinstitusjonene.

- Når vi nå går i samarbeid med Bergen Maritime er det et ledd i å være med å sørge for at ungdommene som velger seg et yrke innen marin eller maritim næring har mulighet til å få kunnskap om det siste innen teknologien som blir brukt i dag. På den måten blir de mer verdifulle for oss og andre i bransjen når de skal ut i arbeidslivet. Dette er noe vi tror på og er noe vi vil tilby andre relevante utdanningsinstitusjoner sier HR Direktøren.

Bergen Maritime Skole viktig for Forland

- Bergen Maritime Skole er den utdanningsinstitusjonen som betyr mest for rederiet vårt med tanke på rekruttering sier Frode Bjørn Forland, styreleder og eier i Forland Shipping.

- Vi får levert vårt hittil nyeste skip fra Havyard i november i år og det er viktig at vi har gode folk med oppdatert kompetanse om bord i de nye, moderne skipene våre. En god blanding av erfarne sjøfolk og ungdommer med fersk kompetanse gjør at vi kan ha kontinuitet og videreføre Forland kulturen og yte topp service til våre kunder. Vi skal tilby konkurransedyktige og innovative løsninger til våre kunder og samtidig ha omtanke for våre ansatte og våre omgivelser.

- Vi håper at vi gjennom samarbeidet med Bergen Maritime Skole kan være med å bidra til at både vårt rederi og andre får motiverte ungdommer med oppdatert kunnskap som kan være med å føre de stolte skipsfartstradisjonene i Bergen og Norge videre avslutter Forland.

Glad rektor

- Vi er svært fornøyd med å ha fått modellen av dette flotte, moderne skipet fra Havyard og Forland sier Anne de Lange, rektor ved Bergen Maritime Skole. – Modellen kommer til å bli brukt flittig i undervisningen. Vi har flotte modeller fra før også, men de er ganske gamle. Med modellen av dette topp moderne skipet kan vi vise ungdommene hva som venter dem når de skal ut i arbeidslivet og det tror jeg er god motivasjon for å ville lære enda mer sier de Lange.

Faglærer Jarle Borge er også begeistret for samarbeidet med Havyard og Forland. - Det som er så fantastisk er at vi i tillegg til båten også får tegninger som vi kan bruke i undervisningen, sier Borge. «Lewek Inspector» er et topp-moderne skip. Selve båtmodellen viser helheten, men dersom vi vil se båten på et mer detaljnivå, har vi tegninger og spesifikasjoner vi kan gå gjennom med elevene ved skolen, forklarer faglæreren.

Havyard best i Grieghallen

På kvelden etter karrieremessen i Grieghallen var det festmiddag for firmaene som hadde stand, inviterte studenter og andre gjester. Juryen fra arrangøren hadde stemt frem Havyard som beste firma på stand blant nesten 100 deltakende firma.

- Vi bruker mye ressurser på å markedsføre de spennende karrieremulighetene i Havyard og den maritime bransjen mot ungdommer under utdanning sier HR Direktør Kvalsund. – Derfor er det gledelig at arrangøren mener at vi har gjort en god jobb under Karrieredagen. Det var stort trykk av besøkende hele dagen og vi opplevde til tider at det var kø med ungdommer som ville vite mer om oss.

- Det er viktig at bedrifter som mener at kompetanse er viktig gjør en innsats for å markedsføre mulighetene ungdommene har i deres bedrift. Det er også viktig å møte ungdommene på de rette arenaene. Vi er mye til stede på slike arrangement som Karrieredagene og allerede torsdag denne uken er vi på et nytt arrangement, Bedriftsdagen 2013 på NTNU i Trondheim. – Sosiale media er en annen arena det er viktig å være synlig og vi satser også der, spesielt på Facebook.

- Diplomet som viser at vi var beste firma på stand på Karrieredagen er kjempemotivasjon for oss som jobber med kompetanseutvikling og rekruttering i Havyard og vi gleder oss allerede til å knytte kontakter med nye, spennende ungdommer i Trondheim avslutter Kvalsund med et stort smil.

Nøkkeldata «Lewek Inspector»:

- Design: Havyard 857

- Lengde: 110 m

- Bredde: 22 m

- Dekksareal: 1000 m2

- Offshore kran: 150 tonn

- Innredningskapasitet: 106 personer