Bergen Group Fosen tildelt kontrakt på utrustning av nytt offshorefartøy

Bergen Group Fosen har tegnet kontrakt med NFDS Offshore 1 AS utrustning og ferdigstillelse av et nytt og moderne ankerhåndteringsfartøy (AHTS). NFDS Offshore 1 AS er et datterselskap av Det Nordenfjeldske Dampskibsselskap AS som igjen er majoritets-eid av BOA Offshore AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontraktsverdien er på mer enn NOK 600 millioner, og sikrer NFDS Offshore 1 AS et ferdig utrustet og operasjonsklart skip innen utgangen av 1. kvartal 2014. Alle nødvendige finansierings- og styreforbehold for prosjektet er avklart. Kontrakten inneholder også en opsjon på utrustning og ferdigstillelse av et tilsvarende skip.

Det moderne ankerhåndteringsfartøyet, med typebenevnelsen VS 491 CD AHTS, har en lengde på 91 meter og en bredde på 22 meter. Skroget, som allerede er ferdig bygget ved Nantong Mingde Heavy Industries i Kina, forventes å ankomme Fosen i slutten av 2. kvartal i år. Kontrakten vil generere utrustningsarbeid ved Bergen Group Fosen fra sommeren 2013 og frem til ut 1. kvartal 2014.

Bergen Group Fosen har nå en ordrebok som sikrer stabil utrustningsaktivitet frem til ut i 2. kvartal 2015, med to leveranser i 2013 (begge Fjord Line sine cruiseferger) to leveringer i 2014 (OCV for Volstad og AHTS til NFDS/BOA) og en levering i første halvdel av 2015 (OCV for Volstad).

-Bergen Group Fosen har det siste året vært gjennom en meget krevende periode. Verftet har likevel klart å etablere en rekordsterk ordrebok som sikrer meget jevn og god sysselsetting de to neste årene. Dette gir oss muligheter til å gjennomføre en effektiv, stabil og lønnsom produksjon i årene som kommer, sier adm. direktør Anders Straumsheim ved Bergen Group Fosen.

Bergen Group Fosen har tidligere levert to avanserte offshore 3D EM-skip til BOA Offshore; BOA Thalassa i 2008 og BOA Galatea i 2009.