De blå linjene viser brønnbåt aktivitet inneværende uke. Den oransje linjen er en spesifikk brønnbåt sin aktivitet denne uken. Kart: Barentswatch

Nå kan du spore brønnbåt-aktivitet i Barentswatch

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Med denne oversikten blir det lettere for oppdrettere og interessenter å ha oversikten på potensielle smitteveier om sykdom skulle eksempelvis sykdom oppstå på en lokalitet, samt at man får et overblikk over enda en del av akvakulturvirksomheten i løsningen. 

Av Linn Therese Skår Hosteland /kyst.no

Barenstwatch har nå fått på plass klikkbare brønnbåtspor med pil for retninger og tidsstempler hver time, uke for uke, tilbake til 2012. Dette gjelder for alle skip som er registrert i NIS som brønnfartøy i akvakultur (cirka 70). Informasjonen er basert på AIS-data.

Skip registret som enkeltmannsforetak er ikke med grunnet personvern.

For å se brønnbåtene slås brønnbåt-sporing på til venstre under «Innstillinger».

Ved valgt lokalitet kan man også få opp liste over brønnbåter som har vært der i valgte uke. Det er også laget en liste over lokaliteter som valgt brønnbåt har vært ved i uken.

For at båtene skal registreres må de ha vært nærmere enn 400 meter fra anlegget og holdt en fart under 1 knop.

PD-soner

Tjenesten viser også både lokale og nasjonale PD-soner. Disse skrus på under «Innstillinger» nede til venstre.

Nasjonale sone-grenser vises som tykke klikkbare streker i kartet. De lokale sonene vises på samme måte som ILA soner. De følger uke-visning og er klikkbare. PD-soner står i utgangspunktet som «slått av».

«Forskrift om bekjempelse av SAV2 i Nordfjord, Sogn og Fjordane», fra 05.05.2015 vises ikke, da denne sannsynligvis vil bli opphevet iløpet av denne måneden.

PD-sone markert i Barentswatch-tjenesten «Fiskehelse».