På Nor-Shipping 2013 var det Eidesvik sitt IMR-skip "Seven Viking" som ble kåret til Ship of the Year. Hun var levert fra Ulstein Verft i januar samme år.

Oslo, verdens shipping-navle – i én uke

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

50 år siden første Nor-Shipping

Ship of the Year utdeles tirsdag 2. juni

Med Kong Harald og statsminister Erna Solberg i spissen rettes verdens skipsfartsøyne nok en gang mot Norge når Nor-Shipping 2015 neste tirsdag åpner konferansesalene og utstillingshallene på Lillestrøm for internasjonale shipping-topper og maritime representanter fra mer enn 80 land.

Og klokken 11.00 vil statsråd Monica Mæland i nærvær av H.M. Kongen overrekke Skipsrevyens Ship of the Year priser for 2015 til vinnerprosjektets rederi, designer og byggeverft. Dette skjer i Den norske hallen, Hall C, i vrimleområdet til Norske Maritime Eksportører (nmexporters.no).

Med et tettpakket og mer fremtidsskuende program enn noen gang tidligere, markerer Nor-Shipping i år sitt 50-års jubileum som en av verdens ledende bransjekonferanser for de maritime næringene. Mer enn 30 000 besøkende er ventet i løpet av de fire dagene messen varer.

Statsminister Erna Solberg vil holde åpningsinnlegget, der hun gir til syne Norges maritime agenda i et internasjonalt perspektiv. I rask rekkefølge entres podiet av en lang rekke aktører som vil diskutere shipping-aktuelle temaer fra sine ulike ståsteder, blant andre IMO’s generalsekretær Koji Sekimiu, nærings- og skipsfartsminister Monica Mæland, Carsten Rehder, president i det europeiske rederiforbundet ECSA, adm.dir. Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund og Espen Barth Eide i World Economic Forum. Fra gjeldsrammede Hellas kommer skipsrederne Angeliki Frangou i Navios og Leon Patitsas i Atlas Maritime.

Mellom konferansetemaene på åpningsdagen vil Hans Majestet Kong Harald også overrekke Nor-Shipping Award som er en utmerkelse innen tre ulike maritime områder; energieffektivisering, nyskapende skipsdesign og ungt entreprenørskap.

- Helt siden 1965 har Nor-Shipping vært et naturlig møtested for alle som har tilknytning til skipsfarten, sier Nor-Shipping-direktør Vidar Pederstad. I år, som siden 2011, er han glad for at også offshore servicenæringen, til tross for turbulente tider, vil bidra til den store spennvidden av aktiviteter og konferanser under messen.

Onsdagens Agenda Offshore-konferanse inneholder en rekke toneangivende navn, blant andre Peter Evensen i Teekay, Clay Williams, toppsjef i National Oilwell, Kristian Siem i Siem Industries, generalsekretær Nina Jensen i WWF og Norsk olje og gass-sjef Karl Erik Schjøtt-Pedersen.

Fordelt på 22 500 kvadratmeter og fem haller, vil 800 utstillere presentere alt det siste innen maritim teknologi, tjenester og løsninger i løpet av de fire dagene Nor-Shipping varer. Skipsrevyen har stand F-33 og alle er velkommen innom for å slå av en prat J