Ikke bare teori på Ocean Talent Camp, men også artig praksis. Her er det en ivrig ungdom som prøver seg på "lostesten".

Suksess for Ocean Talent Camp Møre

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Fantastisk bra! Dette er viktig for oss og den maritime klynga. Dette vil vi være med på igjen, var noen av godordene Skipsrevyen fikk høre da vi besøkte Ocean Talent Camp på Høyskolen og den Tekniske Fagskolen i Ålesund i slutten av september.

– Dette er den største karrieremønstringen i Møre og Romsdal gjennom tidene, kunne lederen i Maritimt Forum Nordvest, Arnfinn Ingjerd, fortelle. Han er en av arrangørene av Ocean Talent Camp og hadde mye å gjøre i de to dagene arrangementet pågikk. Før alle de 45 utstillerne pakket sammen, hadde de tatt i mot 4000 interesserte studenter og elever som i tillegg til å møte utstillere, fikk høre foredrag og løste ulike oppgaver.

Ocean Talent Camp er et rekrutterings- og karrieretiltak som retter seg mot elever og studenter i ungdomskoler, videregående skoler, høyskoler og fagskoler. Formålet er å informere om arbeids- og utviklingsmuligheter i havbaserte næringer og motivere ungdommer til å velge er slik karriere.

Den første utgaven av Ocean Talent Camp, under Nor‐Shipping i juni 2013, skapte stort engasjement blant nærmere 11.000 ungdomsskoleelever fra hele Østlandet. Suksessen ble gjenskapt på Møre i fjor der omlagt 2000 elever og studenter fra videregående skoler, fagskoler og høgskoler fikk møte 45 maritime bedrifter. Arrangementet kjøres nå flere steder i landet.

Et tilsvarende arrangement gikk av stabelen på Bygdøy i mai i år og i oktober blir Ocean Talent Camp Nordland arrangert i Bodø.

Skipsrevyen 5/2014

På tampen av oktober publiseres neste utgave av Skipsrevyen, der presenterer vi årets Ocean Talent Camp mer i detalj – løp og kjøp! :-)