Tom Skotnes i Folla Maritime Service AS (t.v.) overleverte den nye servicekatamaranen AQS Hermod til prosjektleder Johnny Olsen og skipper Pål Anders Lauvsnes i AQS AS. Foto: Folla Maritime Service AS

Nytt fartøy overlevert fra Folla Maritime Service til AQS

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Dette blir en av de best utstyrte katamaraner i sin klasse på trøndelagskysten, sier salgsleder Tom Skotnes i Folla Maritime Service.

AQS Hermod er byggenummer 59 ved verftet, og katamaranen er knappe 15 meter lang og 9,5 meter bred. Den er utrustet for fortøyningsarbeid, med ankerhåndteringsutstyr fra SHM.

Daglig leder Ove Løfsnæs i AQS sier at fartøyet er bygd etter alle nye krav, og er svært godt utrustet med sikringsutstyr for fortøyningsarbeid.

- Vi utvider nå kapasiteten spesielt innenfor fortøyningsarbeid. AQS Hermod og AQS Loke, som ble anskaffet i fjor, er våre best utrustede og moderne fartøy for denne typen oppdrag, sier Løfsnæs.

Med den siste anskaffelsen disponerer AQS nå 12 egne servicefartøy som har oppdrag for havbruksnæringa og andre aktører langs hele kysten.

AQS Hermod_1w

AQS Hermod er også godkjent for sleping. Fartøyet blir bemannet med tre dykkere, og går nå til Helgeland der den skal settes inn i fortøyningsarbeid.

Ove Løfsnæs sier det denne gang var Folla Maritime Service som kom best ut når leverandør skulle velges.

- Det fungerer godt med bygging lokalt. Vi har god kontakt med verftet, og de kjenner næringa. De har kompetanse som vi nyter godt av, sier Løfsnæs.

Tom Skotnes sier at AQS Hermod er en av de flotteste båtene de har bygd, med spesielt høye krav til utrustning og interiør. Fartøyet har to dobbeltlugarer, en enkeltlugar og messe, og innredninga er levert av Haugland Interiør.

- Fartøyet har også fått et fint design, og det er vår samarbeidspartner Marin Design på Kolvereid som har tegnet båten, sier Tom Skotnes.

Flatanger-verftet har full ordrebok ut 2016, og arbeider nå med kontrakter i 2017. Skotnes forteller at de er i gang med å prosjektere større fartøy med ny teknologi.

Folla Maritime Service AS har nå 20 ansatte, men vil i løpet av kort tid øke til 24 på grunn av stor pågang på service- og ombyggingsoppdrag.