"Lewek Connector", tidligere "AMC Connector". Foto: Harald Valderhaug

Ocean Yield AS kjøper offshore konstruksjons skipet Lewek Connector

Ocean Yield, et heleiet datterselskap av Aker ASA, har inngått avtale om kjøp av offshore konstruksjons- fartøyet Lewek Connector fra AMC Connector AS for en total kjøpesum på 315 millioner dollar, meldes det i en børsmelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter levering vil skipet operere på en 10-års «hell & high water» bareboat kontrakt til EMAS AMC AS, som er et heleiet datterselskap av Ezra Holdings Ltd. Bareboat kontrakten vil være fullt garantert av Ezra.

"Lewek Connector" ble levert i 2011 og er et avansert konstruksjonsskip som benyttes til subsea installasjon verden over. Skipet kan operere på dybder over 3000 meter. EMAS AMC AS har underliggende kjøpsopsjoner på skipet, hvor den første kan utøves etter fem år.

"Vi er meget fornøyd med å kunne annonsere denne transaksjonen med Ezra, et selskap med en ledende posisjon i det globale subsea markedet" sier Lars Solbakken, konsernsjef I Ocean Yield. "Denne transaksjonen, kombinert med de tidligere annonserte bilskip nybyggene, forventes å generere en årlig EBITDA på over USD 52 millioner for Ocean Yield og vil bidra til ytterligere diversifisering av vår portefølje med skip på lange kontrakter til selskaper av høy kvalitet".

Ezra er et globalt offshore selskap som leverer tjenester innenfor blant annet subsea konstruksjon og vedlikehold, drill support og rør- og kabel installasjon. Selskapet er børsnotert i Singapore.

Ocean Yield har sikret langsiktig finansiering for ca. 75 prosent av kjøpesummen med sine banker på konkurransedyktige betingelser. Resterende beløp vil bli finansiert med egenkapital. Ocean Yields kontraktsportefølje vil etter dette utgjøre USD 1,7 milliarder. Levering er forventet å skje i oktober 2012.

Selger av skipet, AMC Connector AS er et selskap eiet 50/50 av Ezra og Aker Solutions ASA. Aker ASA eier 28 prosent i Aker Solutions gjennom Aker Kværner Holding. Transaksjonen har således vært gjennomført i henhold til Akers prinsipper for transaksjoner med nærstående selskaper.