Wärtsilä signerer kontrakt med Eidesvik Offshore

"Viking Princess" vil i fremtiden ha tre generatorer og ett batteri. Foto: Skipsrevyen

Tidligere denne måneden ble det kjent at Eidesvik Offshore skifter ut en generator i «Viking Princess» med batteripakke. Nå melder Wärtsilä at det er deres system som skal settes inn i fartøyet. 

Wärtsiläs nye energilagringssystem erstatter ett av LNG-skipets fire generatorer når «Viking Princess» blir første offshoreskip som erstatter en generator med batteripakke.

Det fem år gamle fartøyet som forsyner oljerigger i Nordsjøen og Barentshavet er allerede utstyrt med Wärtsilä-motor.

Les også: Skipsrevyens omtale av M/S «Viking Princess»

– Eidesvik og Wärtsilä har hatt et langt og fruktbart samarbeid siden 2003, da «Viking Energy», verdens første LNG-drevne forsyningsfartøy, ble satt i drift. Samarbeidet ble videreutviklet med installering av batterier for å støtte generatorene på «Viking Lady» i 2015. Nå blir «Viking Princess» det første offshore-forsyningsfartøyet hvor generatorer skal erstattes fullt ut med batterier. Vi er takknemlige overfor både Wärtsilä og NCE Maritime Clean Tech som gjorde dette viktige og framtidsrettede samarbeidet mulig, sier Vermund Hjelland, President Technical development, Eidesvik Offshore i en pressemelding.

Hjelland har tidligere sagt til skipsrevyen.no at løsningen som nå implementeres i «Viking Princess» vil øke skipets generatorkapasitet, og vil vurderes som en mulighet til fremtidige nybygg.

DEL