Wärtsilä selger testsenteret på Stord

Bilde fra testsenteret på Stord. Foto: Wärtsilä

Wärtsilä har inngått avtale om salg av frekvensomformer-produktet sitt til det finske selskapet The Switch.

 

Salget omfatter selskapets lavspent- og mellomspentomformere som er spesialisert for bruk i skip og rigger. Dette inkluderer også overtagelse av Wärtsiläs testsenter på Stord og deler av selskapets produksjonsfasiliteter på Stord og i Trondheim.

– Wärtsilä selger frekvensomformer-produktet sitt til The Switch. Salget gjør elektro- og automasjonsavdelingen vår i stand til å fokusere på kjernevirksomheten sin, som er utvikling av systemer og løsninger. Det sikrer også den videre utviklingen av produktet, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Marie Launes.

Virksomheten har tidligere vært en del av Wärtsiläs elektro- og automasjonsavdeling. Etter oppkjøpet vil The Switch gå inn som en leveransepartner til Wärtsilä. Overføringen er forventet fullført i november i år.

– Produktet har vi solgt til The Switch, som er en del av den gigantiske Yaskawa-gruppen. Med på produktet er 17 ansatte og de fasilitetene der dette produktet blir utviklet. Det gjelder testsenteret og produksjonsfasiliteter på Stord og i Trondheim. The Switch har volumene som trengs for å utvikle dette produktet videre, og de ønsker å styrke seg innenfor det marine markedet, sier Launes til www.skipsrevyen.no.

Salget vil gjøre Wärtsilä Norways elektro – og automasjonsavdeling i stand til å fokusere på kjerneaktivitetene sine, som er utvikling av systemer og applikasjoner. The Switch, som er en del av japanske Yaskawa-gruppen, er spesialisert innen drivlinjeteknologi for fornybar energi og landbasert industri. Produktene som omfattes av salget vil fortsette å være en viktig del av Wärtsiläs tilbud til markedet ettersom de er optimalisert for marine applikasjoner, og ettersom de er utprøvde elementer i Wärtsiläs systemer.

Wärtsilä vil beholde sin ekspertise inn applikasjonskunnskap og engineering, og vil fortsette å fokusere på komplette løsninger.

– Produktet kommer fortsatt til å være en viktig del av Wärtsiläs tilbud til markedet, ettersom det er optimalisert for bruk i marine fartøy, sier Launes.