Wärtsilä kjøper Vik-Sandvik

Fra venstre: Jaakko Eskola, Group Vice President, Ship Power, Wärtsilä Corporation, Arne Birkeland, President, Wärtsilä Norway and Vice President, Ship Design, Ship Power, Wärtsilä Corporation and Mr Svein Sandvik, Managing Director, Vik-Sandvik AS.
Finske Wärtsilä blar opp en milliard for skipsingeniørselskapet Vik-Sandvik Group.

Konsernet Vik-Sandvik i Fitjar i Hordaland, som har spesialisert seg på design av offshorefartøy, kjemikalietankskip og andre spesialfartøy er solgt til det finske konsernet Wärtsilä, opplyser Wärtsilä Corporation i en pressemelding.

Kjøpesummen er 132 millioner euro – en milliard norske kroner – og ytterligere inntil 38 millioner euro basert på selskapets utvikling de neste tre årene.

Vik-Sandvik AS har hatt en stor økonomisk utvikling de siste årene. Fra et årsresultat på 7,4 millioner kroner i 2002, gikk selskapet i pluss med 173,4 millioner i fjor. Men samtidig har gjelden trettendoblet seg til 587 millioner kroner i samme periode, viser tall fra Brønnøysundregistrene.

Vik-Sandvik har i dag 410 ansatte, som alle fortsetter som Wärtsilä-ansatte, skriver selskapet.

Selskapet ble etablert i 1975, og har siden arbeidet med over 400 skip. Gruppen har også underselskaper i Polen, Shanghai, Serbia, Brasil og India, ifølge Wikipedia.

– For Vik-Sandvik sin del representerer oppkjøpet en mulighet til å videreutvikle forretningskonseptet som er tilpasset kravene fra dagens marked. Vi kunne ha fortsatt alene, men ser at det er åpenbare fordeler ved å bli en del av Wärtsilä, som en ledende utstyrs- og serviceleverandør og en stor global industriaktør, uttaler Svein Sandvik, administrerende direktør i Vik-Sandvik, i pressemeldingen.

DEL