Vindserviceskip sjøsatt i Tyrkia

Esvagt Service Operation Vessel H-048 til MHI Vestas ble sjøsatt 21. juni ved Cemre Shipyard i Tyrkia. Utrustning av skipet fortsetter samme sted frem til sjøprøver i september, opplyses det i en pressemelding.

Skipet som er designet og utviklet i et samarbeid mellom Esvagt og Havyard Ship Technology, har en lengde på 58,5 meter og er dermed vesentlig mindre enn SOV-skipene «Esvagt Froude», «Esvagt Faraday» og «Esvagt Njord». Skipet er heller ikke likt utstyrt. Transport til havmøllene vil utelukkende skje via tre Safe Transfer Boats (STB).  Skipet er utstyrt med to av typen STB 7 og en STB 12.

– Med H-048 viser vi spennvidden og fleksibiliteten i Esvagt sitt SOV-konsept, sier Kristian Ole Jakobsen, Chief Operational Officer i Esvagt i pressemeldingen.

– En Esvagt SOV blir designet i henhold til kundens krav og spesifikasjoner. I seks år har vi ytt service til MHI Vestas Offshore Wind i Belwind 1-havmølleparken med «Esvagt Supporter». Nå har vi skreddersydd skipet slik at det dekker behovet kunden har i den konkete parken, sier Kristian Ole Jakobsen i Esvagt.

Skipet starter etter planen arbeidet i andre halvår 2017.

DEL