Verftskonferansen er rett rundt hjørnet

Verftskonferansen i Ålesund er rett rundt hjørnet. Foto: Wikimedia Commons, public domain

Den årlige Verftskonferansen i Ålesund nærmer seg med stormskritt, og Norsk Industris maritime bransjesjef Lars Gørvell-Dahll gleder seg til både til faste programposter og nye innslag. 

Tirsdag 1. november åpner næringminister Monica Mæland årets Verftskonferansen på Scandic Parken i Ålesund, da vil hun også få overlevert strategien for Maritim 21 av strategigruppens leder professor Siri Strandenes. På dag to vil rapporten gjennomgås nærmere.

– Nytt av året er at hver bolk ledes av moderatorer, som forhåpentligvis får stilt foredragsholderne våre noen gode spørsmål, forteller Gørvell-Dahll.

Maritim bransjesjef Lars Gørvell-Dahll gleder seg til årets konferanse.
Maritim bransjesjef Lars Gørvell-Dahll gleder seg til årets konferanse.

Tradisjon tro er første post på programmet en gjennomgang av dagens markedssituasjon, moderert av Birger Skår. Deretter følger et nytt, bredt tema som er i vinden om dagen: «Havrommet – muligheter og trusler». Under dette emnet tilhører også innlegg som kommer langveis fra – om beaching av skip i Bangladesh.

Besøk fra Osloelever

I disse dager snakkes det mye om å flytte produksjonen hjem igjen, og også i Ålesund vil det være gjenstand for diskusjon om Norge fortsatt besitter den nødvendige kompetansen.  Elever fra Elvebakken Videregående i Oslo kommer for å fortelle om skolens satsing «Marin Energi» og arbeidet de gjør i skolens bølgetestlab.

– Det skal bli spennende å høre fra elever på videregående, jeg har selv vært og besøkt dem, de holder et veldig høyt nivå, sier en entusiastisk Gørvell-Dahll.

Også i år har interessen for konferansen vært stor, med mange tidligere påmeldinger. Gørvell-Dahll oppfordrer alle som ennå ikke har meldt seg på om å kaste seg rundt.  – I fjor hadde vi 480 deltakere, og da var det ikke et hotellrom igjen å oppdrive i Ålesund og omegn.