Verdens største cruiseskip tar form

Nå strekkes kjølen til det som skal bli verdens største cruiseskip. Royal Caribbeans Genesis-prosjekt blir på 220.000 bruttotonn, 12 ganger så stort som rederiets første skip ”Song of Norway” bygget i 1970. – Genesis blir en unik flytende ferieopplevelse, sier adm. direktør Roar Ingdal i Royal Caribbean.

Førti prosent større enn det som i dag er verdens største cruiseskip. Så stort blir skipet som foreløpig går under arbeidstittelen Prosjekt Genesis. Cruiseskipet skal i følge planen gå i rute fra høsten 2009 og vil få sin hjemmehavn i Port Everglades i Fort Lauderdale i Florida.

Genesis2_949007969.jpgGenesis vil bli 360 meter lang, 47 meter bred og 73 meter høy, samt ha en gjestekapasitet på over 5.400 passasjerer. Skipet vil kreve 5.800 årsverk å ferdigstille og er forventet å flyte på egen kjøl for første gang mot slutten av 2008.
– Et prosjekt som Genesis er en imponerende fysisk bekreftelse på den økte interessen vi ser for cruise som ferieform. Vi er sikre på at Genesis vil begeistre både tidligere og nye cruisepassasjerer, sier adm. direktør Roar Ingdal i Royal Caribbean Cruise Line.
For å få inntrykk av dimensjonene, kan man tenke seg Genesis på høykant. Cruiseskipet vil rage 36 meter høyere enn Eiffeltårnet som er 324 meter høyt og veie 12 ganger så mye som tårnet. Når det gjelder fasiliteter har eksisterende skip i Royal Caribbeans flåte blant annet surfesimulator, klatrevegger, skøytebaner, vannparker for barn og handlegater. Genesis prosjekteres med å opprettholde disse tradisjonene og inkludere nye fasiliteter som aldri tidligere har vært sett til sjøs.
– Det er ingen grenser for hva som kan komme til å dukke opp ombord i Genesis. Royal Caribbean garanterer å flytte fysiske og kreative grenser med neste generasjons cruiseskip, sier Ingdal.

Genesis_big_715956207.jpg
Genesis: Verdens største cruiseskip blir på 220.000 bruttotonn og kan ta 5.400 passasjerer. Det vil bli sjøsatt en gang mot slutten av 2008.

Royal Caribbean har bestilt enda et cruiseskip i Genesis-klassen. Prosjekt Genesis II skal etter planen fullføres i august 2010. Royal Caribbean har også i dag verdens største cruiseskip med 160.000 bruttotonn store «Freedom of the Seas» og «Liberty of the Seas» som begge har plass til 3.600 gjester. Et tredje skip i Freedom-klassen, «Independence of the Seas» (omtalt i Skipsrevyen 5/07), er under bygging ved det samme verftet som Genesis skal bygges. «Independence of the Seas» vil få sine første gjester ombord i mai 2008.

DEL