Verdens mest effektive tråler?

Ill.: Wärtsilä

En ny pelagisk tråler bestilt av den skotske eieren Mewstead LLP skal bygges med Wärtsilä design, og vil ha et bredt spekter av fremdriftsmaskineri fra Wärtsilä.

Skipet som skal bygges ved Nauta verftet i Polen, blir verdens største og mest effektive fartøy av sitt slag. Kontrakten med Wärtsilä ble signert i november. Levering er satt til midten av 2017.

– Dette blir et svært stort og ekstremt moderne fiskefartøy, og det er viktig at designet og fremdriftsutstyret har den nyeste og beste teknologien. Vi er trygge på at Wärtsilä sitt design og utstyrsløsning møter alle kravene våre, sier eier av den nye tråleren, Michael Tait, i en kommentar.

Wärtsiläs leveranse til fartøyet inkluderer design, en 12-sylindret Wärtsilä 32 hovedmotor, to 8-sylindrede Wärtsilä 20 motorer, et 2-speed gir, en vridbar propell med Wärtsilä HP dyse og en komplett akselhylse. Wärtsilä skal også levere sitt prisvinnende Protouch kontrollsystem. En mer detaljert beskrivelse av leveransen kommer i Skipsrevyens desember-utgave.

Fartøyet skal operere i Nordsjøen, på fiskefeltene rundt kysten av Skottland.