115 mill. dollar ordre til Vard Brattvaag

Designet er VARD 3 08.

Nær sagt, endelig – er det VARD sin tur til å kunngjøre en betydelig byggekontrakt, og dét innen offshore-sektoren. Avtalen gjelder design og bygging av to konstruksjonsskip for Topaz Energy and Marine.

Fartøyene er designet av Vard Design i Ålesund. Skrogene skal bygges ved Vard Tulcea i Romania, og Vard Brattvaag skal utruste, teste og levere skipene. Levering er satt til tredje og fjerde kvartal 2017.

René Kofod-Olsen, CEO, Topaz Energy and Marine, poengterer at man har tro på vekst innen subsea-markedet og derfor satser på bygging av disse moderne skipene. – Ved å kontrahere i dette som er utfordrende tider for verftsnæringen, har vi sikret gode betingelser og minisert kostnadsnivået. Vi tror at ved levering vil markedet igjen være i balanse med en sunn etterspørsel.

CEO og Executive Director Roy Reite i VARD uttrykker glede og stolthet når han kommenterer kontraktene. – Vi er stolte over å ha oppnådd disse kontraktene fra vår nye og Dubai-lokaliserte kunde. Vi ser frem til å utvikle disse skipene i nært samarbeid med Topaz sitt team.