Ultima-løsning for SMM

Lav vekt, enkel installasjon og kompakte mål gjør Ultima-modellene fra jets attraktive for små og mellomstore fartøyer, forteller Kristian Fotland på SMM. Foto: Asle Strønen

– Hva er den ultimate løsning, undrer vi, mens vi vandrer rundt på SMM. Kristian Fotland på standen til Jets Vacumm gir raskt sitt svar: – Det må være Ultima-modellen vi nå har rigget for små og mellomstore båter.

Anerkjent som leverandør av avanserte toalettsystemer for cruiseskip og offshore-tonnasje, har Hareid-virksomheten Jets Vacuum nå lansert en optimal løsning for mindre arbeidsbåter og passasjerfartøy.

Dette fartøyssegmentet er et relativt nytt satsingsområde for Jets, sier Kristian Fotland. – Selvsagt har også vi merket nedgangen innen offshore, forklarer han. – Ultima-modellen som vi viser her på SMM er derfor en naturlig videreutvikling av et produkt vi har tilbudt andre markedssegmenter i mange år. De gode erfaringene derfra gjør Ultima til et godt valg for mindre arbeidsbåter og passasjerfartøyer.

Denne kompakte modellen er enkel å installere, har lav vekt og fungerer nærmest etter plug-and-play prinsippet. Driftssikkerhet er et annet stikkord som Fotland gjerne benytter. – Verft, og rederi har sine egne forventninger til slike systemer, og Ultima innfrir de alle.

Ifølge Fotland et Ultima-modellene et svar på markedskrav for små og mellomstore båter. – Særlig er vekt og plass kritiske faktorer i forbindelse med montering i båter som dette. Og her innfrir Ultima, poengterer Fotland til slutt.