Ulstein opplever stor pågang av serviceoppdrag

Kjell Ove Mork og Jan Peder Hoggen i Ulsteins serviceavdeling foran AHTSEn Island Valiant som er inne til tiårsklassing. Foto: Ulstein

Ulstein Verft er i ferd med å avslutte servicearbeid på sitt sjette skip i år. Det syvende skipet er like om hjørnet. – Vi har et jevnt trykk på ettermarkedstjenester, fastslår servicesjef Jan Peder Hoggen i en pressemelding. 

Selv om den norske offshoreindustrien er i ferd med å omstille seg til andre områder, er det likevel høy aktivitet innen service og ettermarked på eksisterende skip.

– Alle skip må inn til klassing med jevne mellomrom, og dette innebærer tjenester som kontroll av montert utstyr, rengjøring og maling. Andre skip kommer for å bli mobiliserte til nye oppdrag. Vi har en overbygd dokkhall der vi kan utføre oppdrag i all slags vær, noe som sikrer sluttkvaliteten på blant annet malingsarbeid, sier Hoggen i meldingen.

Serviceavdelingen reiser også ut til ulike skip i opplag, for å klargjøre dem til nye oppdrag.

Hoggen mener Ulsteins styrke er kompetanse på alt fra design, detaljdesign, kraft og kontroll og produksjon innenfor samme konsern. For øyeblikket har de også et bølgekraftverk inne til reparasjon.

Til påske kommer også cruiseskipet «Sea Adventurer»til Ulsteinvik, som i følge kommunikasjonssjef Lene Trude Solheim skal gjennomgå en omfattende ombygging før det returneres til eier i juni.

 

DEL