Trude H. Drevland gir gudmorgave til Fontenehuset

MS «Bergensfjord» døpes torsdag 6. mars i Bergen og starter seilingene tidligere enn planlagt. (Foto: Espen Gees)
MS «Bergensfjord» døpes torsdag 6. mars i Bergen og starter seilingene tidligere enn planlagt. (Foto: Espen Gees)

Ordfører Trude H. Drevland i Bergen har bestemt at gaven hun mottar fra Fjord Line og Bergen Group som gudmor for nye MS «Bergensfjord» skal gis til Fontenehuset i Sandviken i Bergen.

Ordfører Trude H. Drevland skal døpe MS «Bergensfjord» og gir gudmorgaven til Fontenehuset i Bergen. (Foto: Hans Jørgen Brun / Bergen kommune).
Ordfører Trude H. Drevland skal døpe MS «Bergensfjord» og gir gudmorgaven til Fontenehuset i Bergen. (Foto: Hans Jørgen Brun / Bergen kommune).

– Jeg gleder meg stort til dåpen torsdag 6. mars og til den folkefesten Fjord Line planlegger i byen. Jeg synes det er flott at jeg i den anledning også kan gjøre noe for bergensere med psykiske helseplager som får arbeidstrening på Fontenehuset, sier ordføreren. Dåpsgaven fra rederiet og verftet er på 30.000 kroner.

Det er første gang den profilerte Bergens-ordføreren skal døpe et skip.
– Det er et ærefullt oppdrag og jeg lover å gjøre mitt beste både på selve dåpsdagen og i årene som kommer.

Sammen med søsterskipet MS «Stavangerfjord» kommer MS «Bergensfjord» til å gjøre daglige anløp i Jekteviken.
– Som gudmor vil jeg følge med og passe på at det går bra både med skip og mannskap, understreker ordføreren.

Dåpen i Bergen torsdag 6. mars kl. 14.00 blir en storslagen seremoni på Festningskaien med offisersparade, buekorps og taler, før Trude H. Drevland utbringer sine ønsker om hell og lykke for skip og mannskap og smeller champagneflasken i skutesiden.

– Solskinn eller regn – uansett blir dette en begivenhet alle i Bergen bør få med seg, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line.

«Åpent skip» i Bergen og Stavanger

Dagen etter fortsetter festen med «Åpent skip» på Festningskaien i Bergen. Da er alle byens barnehagebarn invitert til omvisning om bord på «Bergensfjord» på formiddagen.

– Fredag ettermiddag er vårt mannskap klar til å ønske alle andre voksne og barn som vil se det flotte skipet velkommen om bord. Vi byr både på servering og overraskelser til alle som kommer, lover Fardal.

Lørdag fortsetter folkefesten med «Åpent skip» i Stavanger. Da ligger «Bergensfjord» til kai i Vågen. Søndag legger så «Bergensfjord» ut på sin første seiling med passasjerer fra Risavika ved Stavanger.

Daglige avganger fra 17. mars

– Fra og med mandag 17. mars vil både «Stavangerfjord» og «Bergensfjord» seile fra havnene i Norge og Hirtshals i Danmark. Dermed går vår drøm om to store og miljøvennlige cruiseferger med daglige avganger fra alle fire havner i oppfyllelse, sier Fjord Line-sjefen.