«Troll» returnerer til Island

I august 2016 ble KB Dykk første norske serviceselskap på Island. Nå skal selskapet på nytt utføre oppdrag i storslagne fjorder på sagaøya. Foto: Gaute Hilling, Arnarlax

Serviceseslakpet KB Dykk ble i 2016 første norske serviceselskap me arbeid på Island, nå melder de at Arnalax har forlenget kontrakten. 

KB Dykk skal ha vunnet i konkurranse med flere norske service selskaper. Nå setter det 24 meter lange fartøyet «Troll» med mannskap kursen mot Island for å utføre fortøyningsarbeid og andre serviceoppdrag for flere oppdrettere. Blant disse er Arnarlax, selskapet som i 2016 åpnet det islandske markedet for KB Dykk.

– Vi ser på oppdraget som en tillitserklæring fra våre islandske venner. Havbruksnæringa på Island er i kraftig vekst, men de har ikke kommet like langt i spesialisering og modernisering av serviceflåten, Ola Krystad, daglig leder i KB Dykk i meldingen.  

24 meter lange «Troll» bruker rundt tre døgn på krysningen fra Namdalskysten til Island.  Foto: Tom Lysø
24 meter lange «Troll» bruker rundt tre døgn på krysningen fra Namdalskysten til Island. Foto: Tom Lysø

Selskapet han leder har i løpet av det siste halvannet året ekspandert kraftig – både på flåte- og mannskapssiden: Selskapet har økt arbeidsstokken fra 11 til 65 ansatte, og i samme periode har Krystad & co tatt leveranse av seks nye og toppmoderne fartøy. Blant disse er islandsfarer «Troll», et 24-meters ettskrogs servicefartøy som ble levert av Moen Marin i 2016.

Møtt med flagg og sjokoladekake

I løpet av oppdraget på Island skal KB Dykk også utføre oppdrag for havbruksselskapet Laxar Fiskeldi. Selskapet etablerer nå oppdrettsvirksomhet på østkysten av Island, og har som langsiktig mål å produsere 25 000 laks årlig.

– Mens produksjonsveksten i Norge, Irland, Færøyene og Skottland har flatet kraftig ut, er det islandske lakseeventyret fortsatt i startgropa. Veksten er ønsket av islandske myndigheter, som ser stort potensial i farvannene rundt øya. Dermed er det en fornuftig strategi for oss å være til stede for å realisere egne vekstambisjoner – selv om det stiller tøffe krav til fartøy, mannskap og logistikk, sier Krystad.

«Troll» er for anledningen rustet med tre dykkere på hvert skift for kunne tilby en effektiv og god leveranse. Fra tidligere av er «Troll» godkjent for utvidet fartsområde.

– Ved siste overfart ble vi møtt av hele bygda, som stilte med flagg og sjokoladekake. Mannskapet gleder seg, og vi ser fram mot å bygge nye erfaringer i et spennende marked, avslutter Krystad.

DEL