To nordmenn blir kapteiner på verdens største cruiseskip

Kaptein Tor I Olsen ved baugpropell.
Fredag tok det som blir verdens største cruiseskip – Oasis of the Seas – et stort steg mot ferdigstillelse da hun for første gang fikk vann under kjølen i tørrdøkken på verftet i Finland. Samtidig ble det offentliggjort at to norske kapteiner skal ha kommandoen på skipet.

– Dette er en historisk dag for RCCL. Etter tre års intens planlegging er det fantastisk å se skipet 65 prosent ferdigstilt og klar for å forlate tørrdokken, sier Roar Meidal, Nordensjef i Royal Caribbean Cruise Line (RCCL).

Under seremonien i Finland, benyttet RCCL samtidig anledningen til å offentliggjøre at to nordmenn skal alternere som kapteiner på Oasis of the Seas når hun starter regulære seilinger i desember 2009. De to er Tor I. Olsen (46) opprinnelig fra Askøy og Thore Thorvolsen (58) fra Lurøy på Helgelandskysten.

Thore_Thorolvsen_fikset_341848419.jpg
Kaptein Thore Thorvolsen

– Det er spesielt gledelig å se to norske kapteiner ombord Oasis of the Seas. Både Kaptein Thorolvsen og Kaptein Olsen har vært hos Royal Caribbean lenge og er viktige bidragsytere for den suksess rederiet opplever, sier Roar Meidal.

Tor_I._Olsen_fikset_361550496.jpg
Kaptein Tor I. Olsen

Kaptein Tor I. Olsen har vært til sjøs siden han var 16 år, har jobbet for RCCL siden 1987 og vært kaptein på i alt fem av rederiets skip. Kaptein Thore Thorvolsen begynte sin karriere som matros på Royal Caribbeans første skip Song of Norway i 1970, og er i dag kaptein på Jewel of the Seas.

Drømmeskip som flytter grenser
Med Oasis of the Seas flytter RCCL igjen grenser for hva man trodde var mulig til sjøs. Dette er ingeniørkunst i verdensklasse og skipet er hele 40 prosent større enn Freedom-klasseskipene som er største seilende cruiseskipsklasse i dag. Oasis of the Seas er 360 meter lang, 220.000 bruttotonn, har syv unike nabolag, 16 dekk, 2.700 lugarer og en kapasitet på 5.400 passasjerer.
– Størrelse er ikke viktig i seg selv. Det som er mest fascinerende er alt vi kan tilby gjestene ombord på et skip med denne størrelsen. Jeg kan garantere uforglemmelige ferieopplevelser om bord på Oasis of the Seas, sier Meidal

RCCL firedobler Norden-seilinger i 2009
Nordmenns etterspørsel etter cruiseferie med RCCL fortsetter å vokse. Blant annet har selskapets tilbud på kortcruise i Norden vært en suksess. I 2009 satser derfor RCCL tungt og tilbyr 29 avganger direkte fra Oslo, Stockholm og for første gang neste år også fra København. Skipet som skal seile ut fra hovedstedene i Norden er Vision of the Seas.

Skipet har en eksklusiv og personlig stil og er kjent som ”lysets skip” med mer enn 8000m2 glasstak, takvinduer og heldekkende vinduer med fantastisk utsikt. Vision of the Seas inneholder 11 dekk fylt med aktiviteter som klatrevegg, topp moderne treningssenter, helse- og skjønnhetssalong, spa, boblebad, samt en rekke butikker, barer og restauranter.

DEL