Stolt-Nielsen gasser seg på Sardinia

Arkivfoto: "Stolt Sagaland" en route sørover under Askøybroen, Bergen.

Verdens største kjemikalietankrederi, Stolt-Nielsen Limited, har gjennom sitt nederlandske datterselskap, Stolt-Nielsen Gas B.V. kjøpt seg inn med foreløpig 10 prosent av aksjene i HIGAS S.r.L.

Med i avtalen er at Stolt Nielsen Gas har opsjon til å kjøpe seg opp til omkring 80 prosent av aksjene i HIGAS, opplyser Stolt-Nielsen Limited i en børsmelding.

Higas er et samarbeidsselskap (joint venture) mellom Gas and Heat S.p.A og SFL Concordia Soc. Coop. Planen er å bygge og operere en LNG-terminal og distribusjonsfasiliteter i havnebyen Oristano på den italienske øyen Sardinia.

Gassen skal fraktes til Oristano med LNG-tankskip, og vil bli fraktet videre til kundene via lokale rørlendinger eller med tankbiler. Planen er at LNG-terminalen skal være klar for operasjon innen 2017.

– Dette LNG-prosjektet representerer Stolt-Nielsen gruppens tredje strategiske investering i LNG-sektoren og er et perfekt eksempel på hvordan man kan oppnå en kostnadseffektiv distribusjon mot småskalabrukere av naturgass på Sardinia gjennom samarbeid og ved bruk av kostnadseffektive distribusjonsmåter og gode teknologiske løsninger, sier adm.dir. Andrew Fickering i en kommentar.

 

 

DEL