Statoil – kontrakt sikrer 80 jobber i Simon Møkster

"Stril Poseidon" har vært på kontrakt for Statoil siden 2003. Foto: Harald Valderhaug

Simon Møkster Shipping AS har inngått kontrakt med Statoil for videreføring av områdeberedskapstjenester i Nordsjøen og Norskehavet, det skriver rederiet i en pressemelding. 

Kontrakten omfatter skipene «Stril Merkur», «Stril Herkules «og «Stril Poseidon», som dermed vil være i operasjon for Statoil frem til juli og desember 2025.

Kontrakten er den største enkeltkontrakten i Stavanger-rederiets historie medfører at 80 arbeidsplasser til sjøs blir sikret.

Les også: Skipsrevyens omtale av M/S «Stril Herkules»

Statoil skriver på sine hjemmesider at kontrakten med Simon Møkster, sammen med kontrakten til «Havila Troll» har en samlet verdi på 2,7 milliarder kroner. 

Skipene ble i sin tid spesialbygget for de langevarige områdeberedskaps-kontraktene med Statoil.

– «Stril Poseidon» hat vært i områdeberedskap for Statoil siden 2003, «Herkules» siden 2008 og «Merkur» siden 2011, sier driftssjef Nils Liaaen til skipsrevyen.no. Kontraktene kommer med opsjoner, så i teorien kan det bli totalt 12 år på kontrakt med Statoil for hvert av skipene.

Les også: Skipsrevyens omtale av M/S «Stril Merkur»

– Det er gledelige nyheter, i de tidene vi er inne i nå. Vi fikk letter of award på fredag, så det har vært en god helg, sier Liaaen.