«Sofie» levert til Firda Sjøfarmer

Moen 1065 "Sofie" Foto: Tom Lysø

Verftet Moen Marin AS skriver i en pressemelding at ettskrogs lokalitetsbåten, «Sofie» de har levert til Firda Sjøfarmer AS nå tas i bruk.

Selskapet driver oppdrett av laks og ørret i vestlandskommunene Gulen, Hyllestad og Askvoll, og er en del av det fullintegrerte og familieeide Firda Seafood Group AS.

Matfiskprodusenten har erfaring med Moen Marin-fartøyer fra tidligere. Tidligere i år fikk Firda Sjøfarmer AS levert katamaranen «Silje». Nå er også lillesøster «Sofie» klar til innsats.

NabWork 1065
Byggenummer 154 fra Moen Marin er av modellen NabWork 1065 og måler 10,65 x 5 meter. Dette er den foreløpig minste i selskapets portefølje av stabile og sikre arbeids- og servicefartøyer til havbruksnæringen.

I forhold til sin størrelse, har enkeltskrogsfartøyet imponerende kapasiteter: Under dekk sørger 265 John Deere-hester for fremdriften. Nogva gir og vridbart propellanlegg fra Nogva, samt sidepropellere fra Sleipner sikrer krefter og fleksibilitet i røffe farvann. På dekk er SOFIE utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran med en kapasitet på inntil 7,4 tonnmeter, samt tre- og ett-tonns nokker.

Navigasjonspakken leveres av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

Les omtale av fartøyet i neste utgave av Skipsrevyen.