Skipsutstyrsordrer for 77 mill. til Scana

Solid kontrakt til Scana Propulsion.

Scana Propulsion, et datterselskap av børsnoterte Scana Industrier ASA i Stavanger, har signert kontrakter for leveranse av fremdriftsutstyr til kinesiske skipsverft til en totalverdi på 77 millioner kroner, inkludert opsjoner.

Scana Propulsion har signert kontrakt med det Singapore baserte Yangzijang International Trading for leveranse av CP-propeller system for fire fartøy som skal bygges ved Jiangsu New Yangzi Shipbuilding Co. Ltd i Kina. Utstyret er til en 36.500 dwt Lak Cargo Ships som bygges for en polsk skipseier. Leveransene vil skje i perioden fra første kvartal 2016 og til andre kvartal i 2017.

Scana Propulsion har også signert kontrakt med Yangzhou Guoyu Shipbuilding Co. Ltd i Kina for leveranse av tunnelthrustere for fire 1400 TEU Conatiner skip som bygges for en tysk skipseier. Levering vil være i perioden fra første kvartal til fjerde kvartal i 2016.

Kontraktene har en verdi på 46 millioner kroner og har potensielle opsjoner på inntil 31 millioner kroner.

– Kontraktsigneringene beviser Scana Voldas konkurransekraft i «merchant segment» og kontraktene vil passe godt inn i produksjonsprogrammet på Volda, sier en stolt Hallvard Pettersen, daglig leder ved Scana Volda AS.