Simrit til Otto Olsen

Fra venstre: Ole Melhus, Lars Westerlund og Per Johnsen.
Verdenslederen på industrielle tetninger, Simrit, en del av Freudenberg Dichtungs- und Schwingungstechnik Simrit, velger Otto Olsen AS som sin samarbeidspartner for Norge.

De fleste ingeniører og mekanikere har vel et forhold til “simmerringen”, den nær sagt geniale akselpakningen. Den ble oppfunnet i 1929 av Walter Simrit, mannen bak selskapet med samme navn – i dag en del av det tyske Freudenbergkonsernet. De er i dag verdensleder på pakninger og tetninger, og de utvikler hele tiden nye løsninger og nye avanserte materialer.

Verdensomspennende
Freudenberg Dichtungs- und Schwingungstechnik har en omsetning som tilsvarer rundt 40 milliarder norske kroner i året og har rundt 33.000 ansatte. De har 13 ulike forretningsområder, hvor gummi og tetningsteknologi er det største. Freudenberg Simrit har produksjon og salg i alle verdensdeler. De er representert nær sagt over alt og har mer enn 100 fabrikker i 25 land
Historien går mer enn 150 år tilbake i tid, og i dag har Simrit mer enn 500.000 artikkelnumre av tetninger og formstøpte produkter. De produserer over en milliard tetninger per år, og det går med 15.000 tonn gummi, fordelt på ca. 1500 forskjellige gummiblandinger. I Simrit har de for eksempel en forsknings- og utviklingsavdeling med over 250 ingeniører og kjemikere som har som hovedoppgave å utvikle nye gummi og kunststoffmaterialer .

Klokkerén match
Freudenberg Simrit trakk seg ut av Norge for et år siden for å betjene landet fra Stockholm, men nå er de tilbake, denne gangen i spann med Norges markedsleder, Otto Olsen AS. Man så at det var nødvendig med en sterk representasjon her i landet, en tetningsspesialist med høy kompetanse og med nærhet til markedet.
Juan Garcia, Freudenbergs salgssjef for Nord-Europa, forteller fra Stockholm om “en klokkerén match”, og han begrunner valget med at Otto Olsen har en veldig god forretningskultur og at de er markedsoffensive.
Otto Olsen AS ble etablert i 1866. Firmaet er markedsleder i Norge på blant annet tetninger og teknisk gummi og omsetter for omtrent 200 millioner kroner med sine 74 ansatte. Otto Olsen AS er lokalisert sentralt på Lillestrøm hvor de med et stort lager og egenproduksjon raskt kan betjene sine kunder.
Simrit begynte med den berømte simmerringen, men i dag har konsernet Freudenberg Dichtungs- und Schwingungstechnik Simrit en halv million artikkelnumre. Nå gir de representasjonen i Norge til sin nye samarbeidspartner Otto Olsen AS.