Ship of the Year 2016 innleder en ny fartøysæra på Vestlandet

- I fremtiden vil vi utvide vår flåte og fornye vårt aldrende materiell av syv fartøyer. Vi skal alltid velge den beste løsningen i markedet for å sikre at vi er med på å beskytte miljøet vi lever av. En av pilarene i bærekraftig turisme. Foto: Siv Strønen

– At «Vision of The Fjords», bnr. 283 fra Brødrene Aa til destinasjonsselskapet The Fjords, i går fikk Skipsrevyens Ship of the Year 2016-pris, er godt nytt, sier man her på SMM-messen i Hamburg. Se video fra utdelingen her.

Forventningene er imidlertid høye til The Fjords neste satsing. Til hvilket teknologinivå løfter man fartøyet som etter alle solemerker skal være klart til sommersesongen 2018?

Proaktiv eierstyring gir The Fjords DA styrke til å investere i nye fartøyskonsept. Og det står solide og langsiktige eiere bak The Fjords. Ambisjonen er klar: – Vi går for så minimale footprints som overhodet mulig, slår adm.dir. Rolf Sandvik fast overfor www.skipsrevyen.no.

Dermed legger han press ikke bare på egen organisasjon, men også på samtlige involverte i sitt neste fartøyskonsept. Helårsdrift innen nye markedssegmenter er stikkord Sandvik ikke bekrefter, men heller ikke avviser. Kortene holder han altså tett til brystet, men han er tydelig på at man kan forvente flere teknologisprang. – Og kanskje kommer også helt andre fartøystyper enn de The Fjords i dag opererer på Nærøyfjorden, sier han med et lunt smil.

– Dette er et utrolig område, poengtererer Sandvik, – og det fortjener spektakulære fartøy som skal trafikkere i området og fremheve det unike landskapet der.

– Juryen anerkjente at vi, eierne våre Fjord 1 AS og Flåm AS har en strategi inn i fremtiden med en miljøsatsing som ivaretar våre fantastiske fjorder som Nærøyfjorden er et eksempel på, forteller Sandvik til www.skipsrevyen.no.