Selger to VLCC’er

Foto: MarineTraffic.com

Tanker Investments selger to VLCC’erer – netto salgssum går til aksjonærene.

Det Bermuda-registrerte Tanker Investments Ltd. har ifølge en børsmelding i dag kommet til enighet om å selge sine to VLCC’er MT «Hemsedal Spirit» og MT «Voss Spirit». Prisen som er oppnådd ligger på gross 77,5 millioner dollar per skip. Levering av skipene er satt til etter dokking i andre halvdel av januar 2016. Tanker Investments oppgir ikke navnet på kjøperen i børsmeldingen sin, men etter hva www.skipsrevyen.no mener å vite, er det The National Shipping Company of Saudi Arabia (BAHRI) som kjøper skipene. De er begge bygget i 2010 og kostet Tanker Investments 77 millioner dollar da de ble innkjøpt i mai 2014.

Salget av skipene gir selgerrederiet et kontanttilskudd på 30 millioner dollar og vil bidra til å øke aksjenes nettoverdi. Siden rederiet ikke har planer om kjøp av nye tankskip er intensjonen å betale tilbake 50 millioner dollar til aksjonærene, sier administrerende direktør William Hung.

Tanker Investments Ltd ble etablert i januar 2014 som et tankskipsinvesteringsselskap og har nå en flåte på 20 Suezmax-tankere. Aksjene er notert på Oslo Børs.