«Seir» får Enova-tilskudd

Illustrasjon: Skipsteknisk

Fiskebåtrederiet Seir, som i romjulen kontraherte sin nye autolinebåt M/S «Seir» har fått Enova-støtte på 3,4 millioner til effektivt fremdriftssystem. Det fremgår av en pressemelding fra Enova. 

M/S «Seir» skal få en effektiv motor og strømgenerering som er bedre tilpasset båtens driftsprofil. I tillegg utstyres fiskebåten med en azimuth-thruster som kan roteres 360 grader.

– Dette gjør båten lettere å manøvrere, og åpner for å bruke kun hjelpemotoren store deler av tiden. Begge deler sparer drivstoff og gir i tillegg et mer effektivt fiske, skriver Enova i meldingen.

Les også: Bygger ny autolinebåt i Møre og Romsdal

– Å tilpasse motoren til driftsprofilen er generelt et viktig tiltak. Der har fiskeriene mye å hente. Azimuth-thrustere er ikke så mye brukt at vi kjenner fordelene med dem godt nok for fiskebåter. Derfor er vi glade for at «Seir» bidrar til å bygge kunnskap og erfaring i bransjen, sier Petter Hersleth, markedssjef for transport i Enova.

Fartøyet som er designet av Skipsteknisk, vil blant annet huse en fiskefabrikk fra Optimar, og skal bygges ved Vaagland Båtbyggeri. Leveringsdato er satt til sommeren 2018.

DEL