Seaworks utvider flåten

Bomar Moon. Foto: Seaworks

Administrerende direktør i Harstadrederiet Seaworks, Jan Arild Paulsen, sier til skipsrevyen.no at han ser frem til å få bulkfartøyet Boman Moon på plass i oktober.

Seaworks undertegnet kjøpekontrakten på det nye bulkfartøyet tirsdag. Etter nysigneringen av Bomar Moon og salget av ytterligere ett landgangsfartøy denne uken, teller rederiet tolv skip i flåten.

Landgangsfartøyet Sørøysund har vært ute på en bareboatavtale i ett års tid og nå har chartreren kjøpt båten, meddeler Paulsen.

«Bomar Moon» er bygd i Bangladesh 2010 for en dansk kjøper med europeiske spesifikasjoner. Fartøyet er 81,5 meter lang og vil etter noe oppgradering og montering av gravemaskin og losseband laste cirka 2800 tonn.

– Overtakelse av Bomar Moon blir i midten av september, deretter går den på verksted i Europa/Baltic Sea for oppgradering og navnebytte. Vi får den til kai i oktober, sier Paulsen og legger til at da vil også båten gå ut i arbeid ganske så umiddelbart.

Seawork er et lokalt eid rederi i Harstad, der hovedaktiviteten er bulkfart og kabellegginsfartøy.

– Vårt hovedområde er Nordland, Troms og Finnmark. Vi har og egen liten slip og verksted her i Harstads der de vedlikeholder egne båter, sier han.

DEL