Rosenberg vil telle 800 hoder ved utgangen av 2017

Arkivfoto

Flere store ordrer skaper trygghet for det Stavanger-baserte skipsverftet Rosenberg, og gjør at de kan ta inn igjen 150 permitterte, samt ansette 200 nye folk.

Dette er gledelig nytt for markedssjef Ivar Kristian Sløveren og kollegene i Rosenberg Worley Parsons AS.

– Før oljekrisen var vi oppe i 750 ansatte, men vi måtte si opp 150 og permittere 150. De permitterte tar vi nå inn igjen. Også ansetter vi 200 nye folk i tillegg, så vi får en skikkelig kurve her, sier Sløveren til skipsrevyen.no.

Han regner seg raskt frem til at sluttantallet blir på 800 ansatte i løpet av året, dermed blir de flere enn før oljekrisen inntraff. Nye ordrer gjør at Stavanger-bedriften nå har mulighet til å oppbemanne.

Det er særlig prosjekter i forbindelse med oljeplattformene Johan Sverdrup og Martin Linge som gjør at bedriften vil trenge nye ressurser.

– I tillegg er vi inne i en tidlig fase prosjektering på tilkoblingen av Skarfjell til Gjøa-plattformen som ble annonsert for en uke siden. Den gjør at vi også har bedre utsikter på ingeniørsiden her hos oss. Vi ser at markedet generelt ser bra ut på oljerelaterte prosjekter. Det blir vesentlig aktivitetsnivå for norsk verftsindustri. Det ser bra ut de nærmeste fem årene på det. Derfor tør vi å ansette, forklarer han.