Roar Meidal ny Norden-sjef i Royal Caribbean

Royal Carribban Cruise Line har ansatt Roar Meidal som ny General Manager for Norden og Baltikum. Meidal kommer fra stillingen som direktør Acquiring i Teller AS (tidligere Visa Norge).

Rederiets Europasjef, Susan Hooper, er svært tilfreds med ansettelsen av Roar Meidal som ny Norden-sjef.
– Roar har både bred ledererfaring og godt dokumentert erfaring i å lede selskaper i vekst. Royal Caribbean vokser og kommer til å satse tungt i de nordiske markedene fremover. Vi ser frem til å få Roar om bord slik at han kan bidra til å styrke rederiets posisjon ytterligere i Norden og Baltikum, sier Susan Hooper.

Begynner i august
Når Roar Meidal tar over roret som Norden-sjef i det delvis norskeeide RCCL 11. august, er det med mange års leder- og salgserfaring bak seg. Han kommer fra stillingen som direktør i Teller AS med ansvar for et forretningsområde med 60 ansatte i Oslo og Stockholm som daglig betjener mer enn 58.000 brukersteder. Meidal er utdannet siviløkonom og har en MBA fra Northern Illinois University. I tillegg til å ha innehatt lederposisjoner i Teller AS (Visa Norge) i 7,5 år, har han ledererfaring fra blant annet Mercuri og Bertel O. Steen.

Vekst i fokus
– Jeg ser virkelig frem til å komme i gang. RCCL er et selskap med lange, stolte tradisjoner og engasjerte og dyktige medarbeidere. I Teller har jeg vært med på en mangedobling av omsetningen de siste årene, og det er også sterk og lønnsom vekst som blir mitt fokus for RCCL fremover, sier Roar Meidal.

Skal bygge Norden
I 2009 satser RCCL tungt på nordiske kortcruise. Selskapet tredobler antall seilinger og tilbyr hele 29 avganger fra Oslo, Stockholm og København neste vår.
– Kortcruise er fullverdige alternativ til storbyferie, og er spesielt fordelaktig prismessig siden blant annet alle måltider og de fleste aktiviteter og underholdning ombord er inkludert. Det er også en perfekt måte å prøve cruise som ferieform for første gang, sier Meidal som tror den økte interessen for kortcruise vil fortsette å vokse.

DEL