Risør Trebåtfestival jubilerer!

Den 25. trebåtfestivalen i rekken går av stabelen fra 31. juli til 3. august i år. Jubileumsfestivalen får besøk av rekordmange 12-metere, som går for å være havets klassiske perle. I tillegg byr festivalen på et mangfold av kulturelle innslag, med mer enn 30 konserter, teaterforestillinger og ikke minst – seilaser.

Risør trebåtfestival er Norges eldste og Europas mest besøkte trebåtfestival. Risør havn er prydet av det flotteste innen trebåtsjangeren og omgitt av maritime utstillinger. Håndverksgaten på torget utvides, og i år kan publikum være vitne til repslagere, bøkkere, smeder, knivslipere og selvfølgelig trebåtbyggere, i hardt arbeid.

En festivalby i utvikling
I år som i fjor blir publikum og deltakere møtt av en åpen festivalby. Risør er hjerte av arrangementet, og slik nyter festivalen og byen godt av hverandres sjarme, historikk og unike kvaliteter. Et firedagers festivalpass koster 250 kroner for voksne og 100 kroner for barn. Et dagspass koster 100 kroner for voksne og 50 kroner for barn. Med et slikt pass er alle aktivitetene på festivalområdet inkludert.

– Suksessen fra 2007, hvor byen ble invitert inn i festivalen og festivalen inkludert i byen, videreføres og jubileumsfestivalen vil by på ekstra spennende opplevelser og flere overraskelser enn tidligere, sier festivalsjef Tove Esnault.

Et mylder av konserter preger bybildet. Noen av attraksjonene er årets spellemannprisvinner Henning Kvitnes, Hot Club de Norvege, Gatesangerne med Kari Svendsen og Steinar Ofsdal. Det musikalske høydepunktet er fredagens konsert med Halvdan Sivertsen og Aust-Agder Kammerorkester.

Teaterforestillingen ”Livet i Sørfjorden” forteller om trebåtbyggernes liv i Sørfjorden, fra oppstarten av båtbyggertradisjonen og frem til i dag. Forestillingen blir framført i buene på Moen Trebåtbyggeri, et av Risørs viktigste kulturminner. Her antar man at det er blitt bygget trebåter helt siden midten av 1800-tallet.

Middelhavet gjester trebåtfestival
Rekordmange klassiske 12-metere gjester årets jubileumsfestival. En samling av mellom 10 og 15 smykker i treseilersammenheng, gir publikum en unik mulighet til å ta denne majestetiske klassen nærmere i øyesyn. Det blir også mulighet til å se hvordan disse ærverdige båtene ter seg i ordentlige kappseilas, da det i tillegg til de tradisjonelle regattaene vil bli arrangert separate regattaer i 12-meter-klassen.

-Vi feirer stort i år, med 15 besøkende 12-metere – den største samlingen i denne spektakulære klassen av treseilere i norske farvann noensinne, forteller festivalsjef
Tove Esnault.

Se mer på www.trebatfestivalen.no

DEL