Rem Offshore kontraherer PSV hos Kleven

Rem Offshore ASA har inngått en skipsbyggingskontrakt på et PSV skip med Kleven Verft AS.

Skipet er av typen VS485 MK III Arctic og har en lengde på 87 meter og en bredde på 20 meter. Skipet er tilpasset klimaet i nordområdene. Levering er avtalt til andre kvartal 2015, og har en kostpris på ca NOK 345 mill.

Kleven har levert flere fartøy av liknende design, men dette nye Rem-fartøyet vil få klassenotasjonen Winterized Basic. Det betyr mellom annet at fartøyet får funksjoner for hindring av isdanning og avising, og at skrog og propeller får klasse ICE-1B.

– Vi setter svært stor pris på det gode samarbeidet vi har med Rem Offshore, og at de igjen velger å komme til Kleven for å få et nytt fartøy, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven. Når dette fartøyet blir levert fra Kleven Verft våren 2015, blir det fartøy nr 18 frå Kleven til Rem siden 2006. Det er en enestående historie, seier Rasmussen. Våre organisasjoner kjenner hverandre svært godt, og det sikrer god gjennomføring av prosjektene.

– Vi er glade for å kunne bruke lokale verft og leverandører, og har alt god erfaring med dette designet, seier reder Åge Remøy.

VS 485 MKIII Arctic er designet av Wärtsilä Ship Design, og inneholder mye lokale leveranser og utstyr, blant annet fra Hareid Group og Brunvoll.