Rederipalass solgt for 191 mill. kr

Nydelig beliggenhet.

Kjemikalietankrederiet Odfjell sitt gedigne kontorpalass på Minde, like ved Kristianborgvannet, er solgt til en gruppe selskaper med tilknytning til Odfjell-familien. Bygget har ligget for salg siden i høst.

Nå skal salget opp på ekstraordinær generalforsamling den 17. februar fordi kjøperne har nær familietilknytning til rederiet og dessuten er to av dem også aksjonærer.

Tom A. Haugen, Vice President Finance hos Odfjell SE, opplyser til www.skipsrevyen.no at rederiet har sikret seg fast leieavtale i 10 år med opsjon for videre leie deretter. – Vi har siden i høst hatt bygget for salg fordi vi ønsker å bruke våre ressurser i vår basisvirksomhet. Vi er i shipping og driver ikke eiendomsvirksomhet, sier Haugen.

Det som nå selges er selve kontorbygget med adresse Conrad Mohrs vei 29 og parkeringsarealene ved bygget. Kjøperne er Odfjell Eiendom AS, Norchem AS og Rederiet Jacob Christensen AS. Av disse er Norchem AS og Rederiet Jacob Christensen AS aksjeeiere i Odfjell SE. Styrets leder Laurence Ward Odfjell er gjennom sitt eierskap i Norchem AS inhabil i saken.

Det 8540 kvadratmeter store bygget så dagens lys i 1972 og er siden påbygget tre ganger. DNB Næringsmegling AS og Wikborg Rein Advokatfirma DA var engasjert for å bistå i tilretteleggingsfasen og i salgsprosessen. Det har vært holdt visning for seks mulige kjøpere, men det kom bare ett bud. Det var på 185 millioner kroner og kom fra de som kjøpte bygget. Etter forhandlinger mellom partnere ble budet høynet til 191 millioner. Gjelden på bygget beløper seg til 147 millioner kroner. Nå er det opp til den ekstraordinære generalforsamlingen å godkjenne eller forkaste budet. Kjøperne må ut med til sammen vel 195 millioner inkludert omkostninger.

Odfjell SE må betale årlig leie på 13.152.000 kroner, pluss felleskostnader for ca. 6900 kvm BTA. Leiebeløpet innbefatter også 122 parkeringsplasser. Kunst og utsmykninger i bygget skal fortsatt eies av Odfjell SE.

 

DEL