Rapp Marine i medvind

Jakob Nielsen og Tove Pettersen i Rapp Marines lokaler i Bodø. Foto: Vibeke Blich

De siste 18 månedene har forskning og fiskeri tatt all fokus til de ansatte ved Bodø-bedriften Rapp Marine i et ellers dalende marked. – Markedet vårt nå er historisk sett veldig godt. De segmentene vi har vært gode på i førti år har en liten topp nå, sier Linda Charlotte Gjerstad i Rapp Marine til skipsrevyen.no. 

Blant forskningsskipene som har mottatt Rapp-utstyr den siste tiden er Havforskningens M/S «Dr. Fridtjof Nansen» som snart reiser til Afrika.

– Her har vi levert full vinsjepakke med trålvinsjer, forskningsvinjser, kraner fra Triplex, kontrollsystem for tilsvarende utstyr- en komplett dekksutstyrpakke rett og slett, forteller salgssjef Jacob Nielsen som ser frem til å bli med fartøyet ut på prøvetråling første og andre uken i mars for å teste utstyret.

Les også: Bli med om bord i «Dr. Fridtjof Nansen»

Rapp Marine har primært fire segmenter de leverer til, nemlig forskning, fiskeri, olje/offshore og arbeidsbåter.

– De to viktigste segmentene våre er forskning og fiskeri. Vi leverer både tradisjonelt hydraulisk og elektrisk dekksmaskineri. På forskningsskipene våre er det kun elektrisk som gjelder. Da slipper man oljesøl og sparer mye energi. Og er sånn sett er dette et miljøvennlig, sier Nielsen.

De siste månedene har forskning og fiskeri tatt all fokus til de ansatte ved Bodø-bedriften.

På to år har Rapp Marine vunnet ni av de internasjonale anbudsrundene på levering til kinesiske forskningsfartøy. I tillegg skal de levere løsninger til en australsk isbryter som bygges ved Damen og flere forskningsbåter på global basis deriblant en for Korea.

Forskingskipet Sanya. Foto: Rapp Marine
Det kinesiske forskningsskipet Sanya. Foto: Rapp Marine

-Markedet vårt nå er historisk sett veldig godt. De segmentene vi har vært gode på i førti år har en liten topp nå. Det er behov for det, og vi vinner jo kontrakter foran andre i markedet. Da snakker vi om mange ordrer i ulike størrelser. I 2016 har vi hatt en markert økning på fiskeri og forskning, men også på arbeidsbåter til USA som vi blant annet har utviklet en ny elektrisk tauvinsj for. På sikt vil den være aktuell for norsk marked også, forteller Linda Charlotte Gjerstad, markeds- og kommunikasjonsrådgiver til skipsrevyen.no.

Rapp Marines teknikere tester dekksmaskineriet vårt om bord i Sanya. Foto: Rapp Marine
Rapp Marines teknikere tester dekksmaskineriet  om bord i Sanya. Foto: Rapp Marine

Rapp Marine Group

  • Hovedeiere er PE-selskapet Nord Kapitalforvaltning AS.
  • Rapp Marine Group er en global leverandør av avanserte og innovative løsninger til elektrisk og hydraulisk dekksmaskineri til fiskeri, forskning, offshore og arbeidsbåter.
  • Rapp Marine Group er i dag en av verdens største leverandører av dekksmaskineri for fiskefartøyer og alle typer forskningsskip.
  • Selskapet åpnet nytt, moderne mekanisk verksted i Serbia i 2014.
  • Hovedkontoret, med ledelse, engineering, prosjektledelse, salg/marked og øvrige stabsfunksjoner er lokalisert i Bodø.  Ut over dette er selskapet representert med betydelig egen virksomhet i hhv USA og UK, samt med et omfattende service- og agentnettverk i alle relevante regioner.