Olympic legger tre offshore-skip i opplag

Markedet snudde raskt. Her er Stig Remøy ved dåpen av "Olympic Bibby".

Fosnavåg-rederiet Olympic Shipping AS kommer til å legge tre av sine offshore-skip i opplag.

Det dreier seg om to ankerhåndtering/taubåter (AHTS) og ett plattformforsyningsskip (PSV). Ifølge rederiet vil dette i hovedsak føre til rederipermittering av rundt 60 egne ansatte og terminering av kontrakter for innleid personale.

– De ansatte er varslet og vi arbeider i fellesskap for å finne så gode løsninger som mulig i denne krevende situasjonen, sier adm.dir. Stig Remøy i Olympic Shipping as.

Beslutningen om å legge opp tre skip fører til at rederiet nå vil få fire skip i opplagsbøyene. Plattformforsyningsskipet MS «Olympic Progress» ligger allerede opplagt i hjemmehavnen Fosnavåg. Rederiet har totalt en flåte på 23 skip, og hadde i 2014 sitt aller beste år med over to milliarder kroner i omsetning og et resultat på bortimot 400 millioner kroner.

I følge opplagslistene til Westshore Shipbrokers AS i Kristiansand lå det før de tre Olympic-skipene i alt 74 offshore serviceskip i opplag, fordelt på 20 AHTS, 50 PSV og 4 MPSV. Av totaltallet av opplagte skip eies 19 av utenlandske rederier, resten er norske.

En spørreundersøkelse som Norges Rederiforbund har foretatt blant medlemsrederiene viser at det frem mot årsskiftet trolig kommer til å ligge over 100 offshore serviceskip i opplag, inkludert seismikkskip.