Odfjell bygger kjemikalietankskip

Bergensrederiet Odfjell SE har bestilt et kjemikalietankskip på 75.000 dødvekt-tonn ved Daewoo Shipbuilding i Sør-Korea til en pris av 65 millioner dollar.

Samtidig har bergensrederiets saudi-arabiske partner, National Chemical Tankers ,bestilt et søsterskip ved samme verft. Begge rederiene har i tilegg sikret seg opsjonskontrakt for bygging av ytterligere ett skip hver, opplyser Odfjell SE.
Skipene blir av typen IMO II med 31 coatede lastetanker. Skipene blir blant de aller største, største kjemikalietankskip i verden.
Alle skipene skal drives kommersielt av det nystartede joint-ventureselskapet NCC Odfjell Chemical Tankers som er basert i Dubai. Men i realiteten skjer store deler av operasjonene ut fra Bergen.
Odfjell får sitt første skip i første halvdel av 2013, mens NCC får sitt levert senere samme år.
Odfjell SE er verdens største operatør av kjemikalietankskip med rustfrie lastetanker. Flåten består totalt av 90 skip som seiler så vel i regional fart som i verdensomspennende fart. I tillegg til flåten kontrollerer Odfjell også et internasjonalt nett av tankterminaler, i alt ni helt eller delvis eide anlegg.

DEL